„GLADOVAĆU DOK MI NE VRATE DECU“: Đorđu još nisu vratili ćerke!

Obavezno pročitajte

Đorđe Joksimović, otac tri devojčice iz Kragujevca, započeo je štrajk glađu jutros ispred Centra za socijalni rad Solidarnost u ovom gradu jer mu deca još nisu vraćena, iako je Sud doneo odluku.

Otac po kojem je snimljen film Srdana Golubovića, od 8 časova nalazi se ispred zgrade, a kako kaže, brojni radnici ovog centra ga podržavaju.

– Izlaze radnici da mi kažu da sam u pravu,  da deca treba da mi budu vraćena. Nisam ništa jeo ni pio, niti ću. Gladovaću sve dok mi ne vrate decu – navodi Joksimović za Telegraf.rs.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu kažu za Telegraf.rs da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna.

Iz Centra za socijalni rad nisu odgovarali na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Podsetimo, pre nekoliko dana iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, naveli su za naš portal da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.Đorđe Joksimović FOTO: PrintscreenĐorđe Joksimović FOTO: Printscreen

– Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje – navode iz Ministarstva.

Kako su dodali, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poslanik SPS za vreme Skupštine o KiM gleda porniće (FOTO)

Rasprava, uvrede, koškanje, pa i tuča - sve smo to videli na zasedanju Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji....

Još priča na sličnu temu