-1.3 C
Belgrade
utorak, 25 januara, 2022

GENERAL DELIĆ: Vučiću, dosta ponižavanja Srba! Ambasadoru Australije uručiti demarš!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

General Delić poručio je Aleksandru Vučiću: „Dosta je ponižavanja Srba i Srbije. Australijskom ambasadoru da se momentalno uruči demarš sa zahtevom da napusti Srbiju “.


Pozivam predsednika Srbije da u skladu sa diplomatskim kodeksom uruči DEMARŠ ambasadoru Britanskog Komonvelta Australije zbog višečasovnog šikaniranja građanina republike Srbije Novaka Đokovića prilikom pokušaja da legalno uđe u tu zemlju čime su izuzetno grubo povređeni svi međunarodni standardi koji se tiču ljudska prava i slobode kretanja – istakao je general Delić i dodao:

– Pored ustavne obaveze da pružite pravnu zaštitu svakom državljaninu koji bi se našao u ovakvoj situaciji, podsećam Vas da ste dužni i da čuvate ugled Republike Srbije pred međunarodnom zajednicom, a on će ovim činom nedvosmisleno biti ukaljan ukoliko izostane adekvatan odgovor zvaničnog Beograda.

- Advertisement -

S obzirom da je Đoković doprineo ugledu Srbije daleko više od Vas predsedniče, Vaše vlada i svih ambasadora zajedno, demarš i proterivanje australijskog ambasadora smatram najblažom mogućom reakcijom države – saopštio je general Delić i nastavio:

– Posebno zato što se incident dogodio uz javno odobravanje vlade Australije, očekujem da se ovog puta ponašate državnički, dostojanstveno, i u ime svog naroda postupite isto onako kako bi postupila i Velika Britanija ili neki njen komonvelt u slučaju da se ovo dogodilo njihovom državljaninu na tlu Srbije.

Očekujem da sada imate istu onu dozu hrabrosti kakvu ste imali kada ste uvodili sankcije bratskoj Belorusiji – zaključio je general Delić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti