-0.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

GENERAL DELIĆ: Pilićar Vučić bi da usmerimo pažnju na drvo dok on seče celu šumu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kada jednom neka vlast donese zakon da nam se vrate naši prirodni resursi koje danas eksploatišu stranci znaćete da je Srbija opet suverena država – za ‘Srbin info“ poručuje general Božidar Delić i naglašava da, nažalost, Jadar nije jedini problem u Srbiji.

– Šta je sa „Čukari peki“ kod Bora, i kanadskom kompanija „Njuson“ (opet Britanski Komonvelt), koja tvrdi da je otkrila jedno od najvećih nalazišta zlata na svetu? Umesto da to zlato bude predato narodnoj banci – državi će biti uplaćeno svega 5% rudne rente + PDV a zlato će napustiti Srbiju! Da stvar bude nenormalnija – prema sadašnjem zakonu, kompanije same obračunavaju i dostavljaju nadležnima podatke o količini iskopane rude i same utvrđuju koliku rentu treba da plate!

U Srbiji čak 80% izvorišta vode kontrolišu takođe stranci. Uglavnom Nemci, Holanđani i Amerikanci. Na primer Vlasinsko jezero je najveća akumulacija pijaće vode na Balkanu, ali ga eksploatiše Koka-kola. Pa zar je moguće da Srbin ne ume da napuni flašu vodom?

- Advertisement -

Vodu i zlato, pored svih drugih prirodnih bogatstava koje nisam pomenuo, izdvojio sam jer su oni strateški resurs za jednu naciju.

Čini mi se da nas jedan čovek uspešno uvlači u njegove hoću-neću pilićarske igre. A to je igra u kojoj treba da se umorimo i usmerimo pažnju na „jedno drvo dok on seče celu šumu“.

Eksploatacija prirodnih resursa mora da bude krajnje strogo uređena. Ovde bih već mogao da prihvatim evropske standarde koji važe za njihovu teritoriju.

- Advertisement -

Još u školi su nas učili da se svi ratovi vode isključivo zbog ekonomske koristi. Ni ovaj naš sa NATO-om očigledno nije bio izuzetak – konstatuje Delić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti