3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

GEJTS SVE LUĐI: Restorane i kafiće zatvoriti na pola godine, do 2022. biće drama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Suosnivač Majkrosofta takođe je rekao da će se on vakcinisati javno, ako će to učiniti da ljudi imaju više poverenja u vakcinu Bil Gejts je jedna od najviše „spornih“ ličnosti tokom ove pandemije, mada je on demantovao i osudio sve teorije zavere koje o njemu kruže.

Poslednjih devet meseci, koliko se veći deo sveta suočava s koronom, čini se da je u javnosti aktivniji nego ikad i ima jasan stav o mnogim „kovid-19 temama“, počev od obrazovanja, preko vakcina, pa do ekonomije.

Uprkos tome što je vakcina protiv virusa odobrena u nekim zemljama, uključujući SAD, milijarder smatra da je svet daleko od povratka u normalu. U intervjuu za CNN istakao je da SAD tek nakon 2022. godine mogu da očekuju povratak životu kakav su znali pre krize.

- Advertisement -

Bil Gejts takođe je naveo da će narednih četiri od šest meseci biti najgore, kada je reč o rastu broja novoobolelih i preminulih. Naveo je da Institut za zdravstvenu metriku i evaluaciju predviđa kako će u SAD biti još 200.000 smrtnih ishoda, povezanih s kovidom-19.

Ta zemlja se i dalje žustro bori s virusom, te dostiže rekordne cifre kada je reč o novozaraženima. Gejts je kratko rekao: „Mislio sam da će se SAD bolje nositi s ovom pandemijom“.

Objasnio je i da postoji rizik od vraćanja virusa, ako SAD ne pomognu i drugim zemljama da se „reše te bolesti“. On, Bil Klinton, Džordž Buš i Barak Obama javno su rekli da će se vakcinisati, kako bi drugima ulili poverenje. Ogroman broj Amerikanca je skeptičan, rekli su da ne žele da prime vakcinu.

- Advertisement -

Gejts je za CNN rekao i da bi velika javna okupljanja trebalo zabraniti.

– Barovi i restorani u većem delu zemlje treba da ostanu zatvoreni tokom ovog talasa, pa i u sledećih četiri do šest meseci, sve dok je situacija goruća – naveo je ovaj američki biznismen. Dodaje da je mogućnost zaraze veća u ugostiteljskim objektima nego u školama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti