GEJTS OTKRIO PLAN: Vakcinu ćete primiti dva, možda i tri puta

Obavezno pročitajte

Gejts o vakcinaciji

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts rekao je da će, kada se pojavi vakcina protiv koronavirusa, starije osobe morati da prime i više od dve doze.

Trka za vakcinom protiv koronavirusa i dalje traje, ali po svemu sudeći, jedno vakcinisanje neće biti dovoljno za zaštitu.

- Advertisement -

Novinarka i voditeljka CBS-a pitala je Bila Gejtsa koliko doza vakcine će nam biti potrebno. Njegov odgovor je iznenadio:

“U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi, To je bila nada na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je reč o starijim osobama, one će možda morati da prime i više od dve doze”.

Gejts je pre desetak dana apelovao da lekovi za kovid-19 i potencijalna vakcina budu dostupni zemljama i ljudima kojima su najpotrebniji, a ne “onome ko više plati”, rekavši da će oslanjanje na tržišne uslove produžiti smrtonosnu pandemiju.

“Ako jednostavno dopustimo da lekovi i vakcina odu onome ko najviše plati, umesto ljudima i mestima gde su najpotrebniji, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju”, rekao je osnivač Majkrosofta u video poruci objavljenoj tokom virtuelne konferencije na temu koronavirusa koju je organizovalo Međunarodno društvo za borbu protiv AID.

SourceNova S

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu