GDE SU I ŠTA RADE: Kako je Nebojša iz Beograda postao Nebojša sa juga?

Obavezno pročitajte

Gde je i šta radi Nebojša Stefanović? Godinama je sa jedne prelazio na drugu, još značajniju državnu funkciju, ali je posle afere u kojoj je dovođen u vezu sa prisluškivanjem Aleksandra Vučića ostao bez važnih zaduženja. Dok političari iz Niša i sa juga Srbije teže tome da odu u Beograd, poslednjih meseci Stefanović ide obrnuto. Obilazi odbore Srpske napredne stranke na jugu Srbije, baš one u kojima mu je najpre, i to jednoglasno, izglasano nepoverenje u maju 2021. godine.

Nekada su ga zbog uključenja u „Utisak nedelje“ zvali „Nebojša iz Beograda“, a novinar Ljubomir Filipov navodi da „sada kažu da je Nebojša iz Niša“.

- Advertisement -

Ili sa juga Srbije, jer su od novembra prošle godine sve Stefanovićeve aktivnosti isključivo stranačke i isključivo sa odborima na jugu.

„Od Pirota, Leskovca, do Crne Trave i drugih manjih mesta poput Žitorađe i Kuršumlije“, ukazuje Filipov.

N1/Facebook/Nebojša Stefanović

Upravo u tim mestima, ne nužno tim redom, članovi stranke prvi su izglasali nepoverenje Stefanoviću. Sada je licem u lice sa onima koji su jednoglasno bili protiv njega.

Od premijerke Ane Brnabić stižu, međutim, pohvale.

„Za svaku pohvalu je to što je neko nekada bio ministar, potpredsednik, nije imao problem sa tim da nema više funkciju jer su na kraju krajeva svi zamenjivi. Neko danas ima funkciju, sutra nema funkciju“, kaže Brnabić.

Neko danas nema poverenje, sutra ima.

U onom trenutku kada je on iskakao iz stranke dobio je kritiku, kaže član Izvršnog odbora SNS-a i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Sada kada je u okviru stranke, kada se ponaša primereno, ima opet poverenje svih nas. Za sada, ono što je bio, ono što je govorio je potpuno u skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića“, dodaje Cvetanović.

Velika sala Doma kulture u Pirotu mogla je da primi sve prisutne. Obaveštenje o dolasku Stefanovića stiglo je od Izvršnog odbora stranke, ali ne i informacija ima li još neku stranačku funkciju.

Sastanak u Pirotu održan je, kažu oni koji su prisustvovali, u prijateljskoj atmosferi, a o prošlosti nije bilo reči.

Više kazna nego nagrada

ljubomir filipov n1
N1

Nekada visoki državni funkcioner Nebojša Stefanović ostao je bez ijedne funkcije. To što je opet aktivan u stranci, tumači Filipov, moglo bi da znači da je prošlost zaboravljena, ali…

„I Niš i jug Srbije se percipira kao kazna za političare koji tu dobijaju zaduženja. On je rođeni Beograđanin, ja ovo vidim kao neku kaznu, a ne nagradu za neke njegove stranačke uspehe“, ocenjuje Filipov.

Niški odbor SNS-a specifičan je po tome što su uz nepoverenje Stefanoviću glasali i izglasali i nepoverenje tadašnjem stranačkom funkcioneru i ministru zdravlja. Gde je i šta danas radi Zlatibor Lončar nema informacija.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu