1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

GAZI OPET ČIZMA: Vulin smenio načelnika uprave saobraćajne policije, ZNA PREVIŠE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nema kraja promenama u vrhu srpske policije. Kako Direktno.rs saznaje, sa mesta načelnika Uprave saobraćajne policije smenjen je Nebojša Arsov, koji, pak, neće sasvim napustiti MUP, budući da će biti premešten u Upravu granične policije.

Upražnjeno mesto načelnika Uprave saobraćajne policije će, kako saznajemo, zauzeti Slaviša Lakićević, v. d. načelnika Policijske uprave Zrenjanin. Lakićević je na novu funkciju biti postavljen u petak, tako da će mu sutra biti prvi radni dan u USP.Nebojša Arsov, Foto: Media centarNebojša Arsov, Foto: Media centar

Da podsetimo, Lakićević je bio v. d. načelnika PU Zrenjanin od decembra prošle godine, a prethodno je bio na mestu pomoćnika načelnika Uprave saobraćajne policije. Dakle, vraća se tamo gde je nekad bio.

- Advertisement -

Ovo komponovanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova i prebacivanje u druga odeljenja nije novost, jer je pre nekoliko dana bilo najave da će Slobodan Milenković, koji je sa kolegom Dušanom Mitićem razotkrio slučaj Jovanjica i uhapsili Predraga Koluviju, biti prebačen sa mesta načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije na poziciju inspektora u Odeljenju za ratne zločine.

To je bila prva najava promena, a druga, i svakako najkrupnija, jeste promena u vrhu srpske policije, odnosno na mestu direktora. Tako će, kako je Direktno.rs prvi i najavio, Vladimir Rebić otići u penziju i ostaće upamćen kao osoba koja se nije mešala u svoj posao, dok se ime njegovog naslednika još čeka.

U javnosti, ali i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, već se licitira sa imenima novog direktora policije. Opcije su ambiciozni načelnik beogradske policije kao prvi kandidat Veselin Milić, spominje se i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), kao i dosadašnji zamenik Dragan Vasiljević.Vladimir Rebić FOTO: ATA imagesVladimir Rebić FOTO: ATA images

- Advertisement -

Tomica Radovanović se proslavio izjavom da je u MUP-u Srbije postojala paralelna struktura, koja je u saradnji sa stranim obaveštajnim službama radila na rušenju Vučića. Radovanović, nekadašnji šef interventne brigade beogradskog MUP-a, bio je deo najužeg tima Dijane Hrkalović.

Vasiljević je pre pola godine postao zamenik, smatra se da mu je to dovoljno za sada, pa je Vesko Milić trenutno najrealniji kandidat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti