FRKA U VLASTI: SNS-ovci nisu glasali za svoj predlog

Obavezno pročitajte

Protest ćutanjem koji je opozicija u Skupštini Kraljeva započela krajem novembra, izgleda da je dobio epilog. Prvi put otkada su naprednjaci na vlasti u Kraljevu, desilo se da nešto ne prođe na skupštinskom glasanju, a da to predloži vladajuća većina.

Obučeni u majice na kojima piše „Smena ili ostavka“, odbornici opozicije u Skupštini Kraljeva, nekoliko meseci traže da gradska većnica Ivana Bazić više ne bude na toj funkciji.

Opozicija u Skupštini Kraljeva se na ovaj potez odlučila jer je Ivana Bazić (SNS), inače većnica za brigu o porodici, odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija) na jednoj od prethodnih sednica, dobacila da ne može da govori o izdvajanju grada za prvorođene bebe jer nema svoju decu.

Opozicija je zatražila njeno javno izvinjenje, a pošto do toga nikada nije došlo, sada traže njenu smenu.

A onda je ova većnica ponovo stupila na scenu. Sada u potpuno drugačijoj ulozi.

– Vladajuća većina se spremala da većnici Ivani Bazić izađe u susret, te da glasanjem za Plan detaljne regulacije Ribnica sa tehničkom greškom, oduzme komšiji deo parcele i kuće, a da sve to plati država. Ali, dogodilo se da Bazić i svi oni koji podržavaju njenu bahatost, dožive ozbiljan poraz – kaže Ivan Matović iz GG „Starosedeci Kraljeva“.

Kako objašnjava ovaj odbornik, gradska većnica je htela da oduzme deo privatnog placa od trenutka kada je vlasnik tog zemljišta zabranio da se asfaltira ulica, koja bi išla preko njegovog imanja.

– Ivana Bazić je iskoristila svoje političke veze da se to uvrsti kao zemljište od javnog značaja. Pokrenut je proces eksproprijacije, ali vlasnici su podneli tužbu. Međutim, novi Plan detaljne regulacije je prošao sve procedure. Bio na javnom uvidu, prošao komisije za planove i urbanizam, i nigde nije bilo primedbi, i nigde nije viđena ta tehnička greška – rekao je Matović.

On kaže da je zbog toga što nova ulica nije bila u Planu, ova većnica je želela da je na poslednjoj sednici uvrsti kao „tehničku grešku“ u postojećem planu.

– Uspela je sve da ubedi da se to što sporna ulica, u kojoj inače ona stanuje, podvede kao tehnička greška. Ona može da bude slovna, a ne ucrtavanje ulice. Hteli su to da proguraju. Imala je podršku svojih šefova. Ali, nakon mog obrazloženja, jedan deo naprednjaka se pokolebao i nije glasao na kraju – priča Matović.

Od 48 prisutnih odbornika u skupštinskoj sali, 25 je glasalo za ovaj predlog, 18 je bilo uzdržano i 5 je glasalo protiv predloga.

– Jedan odbornik SNS je čak glasao i protiv. Koalicioni partneri SPS i PS su bili uzdržani. I to se takođe nije ranije dešavalo. Nisu želeli da učestvuju u prljavim radnjama ove većnice. Zbog njene samovolje, sada ovaj plan mora da se vrati u ponovnu proceduru, i koči sve ostale projekte. Celo kraljevačko naselje Ribnica je sada stopirano zbog te jedne ulice, široke pet metara – kazao je odbornik Ivan Matović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu