FRKA U KANADI: Protest kamiondžija se nastavlja, premijer i njegova porodica privremeno iseljeni!

Obavezno pročitajte

Kanadski premijer Džastin Trudo i njegova porodica premešteni su iz svog doma u Otavi usred protesta kamiondžija protiv ograničenja zbog virusa korona, javljaju kanadski mediji.

Trudo i njegova porodica prebačeni su na drugu lokaciju u Otavi, javila je mreža BBC, dodajući da se kamioni sa transparentima koji osuđuju Trudoa i kanadske mere javnog zdravlja okupljaju duž ulice Velington, ispred parlamenta. Ranije u subotu mediji su izvestili da se hiljade kamiondžija i stotine drugih demonstranata okupljaju u Otavi, u znak protesta protiv mera uvedenih zbog pandemije virusa korona. Kamiondžije su počele da stižu u petak uveče.

Trudo je u petak rekao da antinaučne, antivladine i antidruštvene ideje kamiondžija predstavljaju pretnju ne samo njima samima već i svim Kanađanima.

- Advertisement -

Ilon Musk, osnivač „Tesle“ i „Spejseksa“, podržao je proteste i objavio na „Tviteru“ da „Kanadske kamiondžije vladaju“.

Do sada je 82 odsto Kanađana starijih od pet godina primilo vakcinu protiv virusa korona. Odrasli čine 90 odsto stanovništva.

Protest je do sada bio miran, navodi BBC. Prema Kanadskom udruženju kamiondžija, velika većina vozača kamiona u zemlji je vakcinisana.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu