Francuzi silovito protiv Srbije! Ostaju li aktuelni evropski prvaci bez Olimpijskih igara?!

Obavezno pročitajte

Odbojkaška reprezentacija Srbije započela je kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju porazom od Francuza rezultatom od 3:0 ( 25:21, 25:21, 25:22).

Francuzi su bili motivisani da se revanširaju za poraz od Srbije na evropskom prventstvu koji je održan u njihovoj zemlji. Ovom pobedom Francuzi su napravili ogroman korak ka prolasku iz grupne faze, a puleni Slobodana Kovača moraće dobro da se potrude u mečevima sa Holandijom i Bugarskom da, za početak, nađu put do polufinala turnira.

- Advertisement -

Nije ovo izdanje ličilo na Srbiju sa prošlog evropskog prventstva. Dosta toga nije štimalo u igri: blok je bio ispod svog nivoa u prva dva seta, u trećem je i servis potpuno zakazao, a pomereni prijem servis često nije dozvoljavao da se razvije idealni napad. Francuska je, prosto, bila bolja u svim segmentima igre i zasluženo je došla do trijumfa, najviše zahvaljujući Patriju i Ngapetu.

Srbija je porazom otvorila olimpijske kvalifikacije, ali ništa još nije izgubljeno. S obzirom na to da dve najbolje ekipe iz grupe idu u polufinale, jasno je da evropski prvaci najpre moraju da pobede i Holandiju i Bugarsku, da bi se našli među četiri najbolje selekcije.

Samo pobednik celog kvalifikacionog turnira će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu