12.7 C
Belgrade
nedelja, 17 oktobra, 2021

EKSKLUZIVNO: Evo kad će se formirati prva nekomunistička Vlada u Crnoj Gori

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Crnogorska Vlada i novosti u vezi nje

Jedan od lidera Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je danas da očekuje da će formiranje parlamenta i nove vlade u Crnoj Gori biti najkasnije do kraja septembra ili prvih dana oktobra.

– Postoje jasne zakonske procedure, pošto će se ponoviti glasanje na određenim biračkim mestima… Mi moramo nakon proglašavanja tih rezultata da u roku od 15 dana konstituišemo parlament i da nakon toga uputimo pismo predsedniku države Milu Ðukanoviću, da imamo parlamentarnu većinu, odnosno da imamo 41 i više poslanika i da tražimo mandat za sastav nove mlade – rekao je Knežević.

alt="Crna Gora"
- Advertisement -

Naveo je i da ne očekuje nikakve, kako kaže, tenzične situacije, pošto je, dodaje, Milo Ðukanović i sam priznao poraz na nedavno održanim izborima.

– Njemu je jasno da je nepromišljenim potezima, posebno sa Zakonom o slobodi veroispovesti izgubio izbore – naveo je Knežević.

Kaže i da njegova koalicija želi stabilnu vladu, kao i da Crna Gora, kako kaže, više nikad ne bude antisrpska država, te da se jasno opredeli prema članstvu u EU.

- Advertisement -

– Želimo da sa strankama manjiskih naroda napravimo jednu stabilnu vladu i prema tome mi moramo da razvijamo odnose sa najbližim i najbratskijim državama, posebno sa Srbijom, Ruskom Federacijom, Republikom Srpskom, BiH… – rekao je Knežević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti