FON DER LAJEN: Naša nepokolebljiva podrška Ukrajini nikada neće posustati

Obavezno pročitajte

Evropa će nastaviti da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno“ u odnosu sa Rusijom, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

„Naša nepokolebljiva podrška Ukrajini nikada neće posustati“, poručila je Fon der Lajen.

Ona je dodala da se ta pomoć ogleda u „ponovnom uspostavljanju snabdevanja električnom energijom, grejanjem i vodom, kao i u pripremama za dugoročne napore za obnovu“ zemlje.

Obraćajući se učesnicima Foruma u Davosu, Ursula fon der Lajen je rekla da će Evropska komisija pripremiti zakone za industrije bez emisije gasova sa efektom staklene bašte, podstičući zelene tehnologije.

„Nova uredba će postaviti jasne ciljeve u cilju čiste tehnologije do 2030. Cilj će biti fokusiranje investicija na strateške projekte duž lanaca snabdevanja, kao i pojednostavljivanje i ubrzavanje procedura za odobrenje novih proizvodnih lokacija“, rekla je predsednica Evropske komisije.

Ona je takođe osudila „agresivne pokušaje“ privlačenja industrijskih kapaciteta iz Evrope „ka Kini i drugde“, posebno u oblasti tehnologija čiste energije.

Ursula fon der Lajen je dodala da Evopska unija neće oklevati da otvori istrage ako smatra da su evropska tržišta ugrožena takvim subvencijama.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu