32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

FINANSIJE, ENERGETIKA, IZVOZ, VIZE: Lideri EU dogovorili se o sankcijama protiv Rusije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lideri EU dogovorili su se o daljim restriktivnim merama koje će naneti ogromne i teške posledice Rusiji zbog njenog delovanja.

Ove sankcije obuhvataju finansijski sektor, energetski i transportni sektor, robu dvostruke namene, kao i kontrolu izvoza i finansiranje izvoza, politiku viza, dodatne liste ruskih pojedinaca i nove kriterijume za uvrštavanje na listu, navodi se zaključcima Evropskog saveta koji zaseda u Briselu, prenosi Tanjug.

U dokumentu koji je objavljen u Briselu navodi se da će Savet EU bez odlaganja usvojiti predloge koje su pripremili Evropska komisija i šef diplomatije EU.

- Advertisement -

Istovremeno, Evropski savet poziva na hitnu pripremu i usvajanje daljeg paketa individualnih i ekonomskih sankcija koji će obuhvatiti i Belorusiju.

Lideri su prisustvovali sastanku bez elektronskih naprava odnosno mobilnih telefona kako bi se obezbedila puna poverljivost diskusije.

Večerašnju odluku lidera o sankcijama Rusiji trebalo bi zvanično da usvoje ministri spoljnih poslova EU na sutrašnjem sastanku Saveta EU u Briselu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti