7.7 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

FIN NEKI MLADIĆ: Vulinov fan spisku JEZIVIH krivičnih dela dodao još jedno!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladimir Kovačević (32) zvani Kovač, koji se „proslavio“ fotografijom sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, danas je ponovo lišen slobode. Osumnjičen je da je nagovorio tri osobe da zapale automobil u Beogradu, pa je tako podebelom dosijeu dodao još jedno krivično delo. Što bi se reklo – fin neki mladić.

Kovač, inače vođa navijačke grupe Rada „Junajted Fors“, u žižu javnosti je dospeo u avgustu ove godine, kada se pojavila njegova slika sa Aleksandrom Vulinom, prvim pendrekom Srbije.

Kako je ministar i pukovnik policije tada naveo, ta fotografija je nastala posle koncerta Riblje Čorbe, a Vulin je rekao da „ne poznaje Kovača“, kao i da „njemu svako može da priđe“. To je izazvalo nevericu u javnosti, pošto je ministar unutrašnjih poslova štićeno lice, tako da ne bi smelo da se desi da svako može da mu priđe.

- Advertisement -

Ali, vratimo se za trenutak na Vladimira Kovačevića Kovača, čiji je spisak krivičnih dela „imponzantan“. Naime, njemu se na teret od 2004. do 2020. godine stavljalo čak 18 takvih dela, a sada je „bogatu biografiju“ dopunio podstrekavanjem na paljenje automobila u Beogradu, koji je u vlasništvu supruge bivšeg reprezentativca Nikole Lazetića, Sonje, pišu beogradski mediji.

Ovaj vođa Radovih navijača, inače crnogorski državljanin, više puta se nalazio na stupcima crne hronike, a poslednji put kada ga je spominjala Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra (25) čije je telo, posle dva meseca potrage, pronađeno zakopano u plitkom grobu u Sopotu. Istragom je utvrđeno da je Aleksandar, koji se, inače, po Marinim rečima dopisivao sa Danilom Vučićem, ubijen iz vatrenog oružja i sumnja se da je jedna od žrtava u ratu škaljaraca i kavčana, kojima pripada i klan Veljka Belivuka.

Ona je i u medijima i policiji govorila da je sa Kovačevićem njen sin otišao na sastanak na Banjicu, sa kog se nikad nije vratio. Prema njenim saznanjima, „Kovača neko štiti“ jer nikada nije saslušan u vezi sa ubistvom Aleksandra, a nakon što ga je videla kako pozira sa ministrom policije, gubi i svaku nadu da će se slučaj ikada rešiti.

- Advertisement -

Inače, Kovač je i na video snimku, koji je Direktno.rs ekskluzivno objavio, viđen u društvu Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra policije, i bivšeg predsednika FSS Slaviše Kokeze, a na metar i po od njih bio je i Aleksandar Halabrin, potonja žrtva klana Veljka Belivuka.

Kovačević kao pripadnik „Junajted forsa“ u svojoj krimi karti ima krivične prijave zbog napada na službeno lice, izazivanja opšte opasnosti, učestvovanja u tuči i teške krađe, da bi zbog nedozvoljenog držanja oružja bio uhapšen 25. maja 2020. Kako su pisali mediji, policija je upala u kladionicu, on igrao je poker na aparatu, a iza njega je sakrio torbu sa „škorpionom“. Pravdao se kako on nema ništa s tim, i da je torbu čuvao drugu, skoro kao da je „tetki nosio lek“. Slično objašnjenje imao je i pukovnik Vulin o kupovini stana, koji ima „tetku u Kanadi“.

Zbog ovog slučaja Kovačević je osuđen na tri godine zatvora i čeka se da presuda bude pravosnažna, jer je predmet na Apelacionom sudu. Kako je Direktno.rs pisao, on je prošle godine bio u pritvoru od kraja maja do kraja septembra, kada je dobio nanogicu i nosio je do 15. aprila 2021, da bi tu meru Apelacioni sud ukinuo u maju.

U novembru je na Kovača pucano na Banjici dok je bio u dvosatnoj dozvoljenoj šetnji. On nije prepoznao napadača jer je bio maskiran, i za sada se ne zna ko je to bio.

Ono što je, takođe, važno, Kovačević je nedavno spominjan u BiH na suđenju Darku Elezu, osumnjičenom za organizovani kriminal i organizovanje ubistava Siniše Milićevića Tigra i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu. Eleza kog je Srbija izručila BiH, naši istražitelji povezuju sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenih za najteža krivična dela.

Na ročištu za produžetak pritvora Elezu, njegov advokat Senad Kreho je naveo da je svedok izjavio da je Vladimir Kovačević mogući izvršilac Tigrove likvidacije, a da je tu izjavu povukao i kasnije kao izvršioca identifikovao Ninoslava Miloševića. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti