FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Obavezno pročitajte

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira Kostića, tokom ovih, poslednjih dana pred održavanje izbora za novo rukovodstvo te institucije, bezuspešno obleće brojne članove SANU, tražeći od njih da podrže Kosićevog pulena i kandidata za novog predsednika Akademije, i spreče pobedu nacionalno i patriotski orijentisane struje.

- Advertisement -

Navedeno ne iznenađuje, s obzirom na to da je svima koji makar i površno poznaju Bajića, potpuno jasno da je on oduvek bio antisrpski, odnosno ekstremno auto-šovinistički orijentisan, te da je upravo ta njegova osobina doprinela tome da se Kostić svim snagama upre kako bi Bajić ušao u SANU, znajući da će imati njegovu beskompromisnu podršku.

Međutim, postavlja se pitanje da li je samo zajednička mržnja Bajića i Kostića prema Srbiji i srpskom narodu bila dovoljna za izgradnju tako visokog stepena međusobnog „poverenja“, odnosno Bajićeve odanosti prema Kostiću, ili tu postoji nešto više. Da li je moguće da Bajić samo zbog toga sebe toliko ponižava, da uz suze i teatralno padanje u nesvest pokušava da izazove sažaljenje kod drugih akademika, kako bi ih ubedio da podrže Kostićevu i Kneževićevu opciju, navodeći čak da je spreman i na samoubistvo ukoliko dođe do promene rukovodstva SANU!?

Pojedini izvori bliski Kostiću imaju odgovor na to pitanje, odnosno navode da im je Kostić svojevremeno, hvaleći se sigurnošću svoje pozicije u SANU, preneo i kako Bajiću veruje više nego bilo kome drugom, s obzirom na to da ga „drži u šaci“ snimcima koji bi mu, u slučaju objavljivanja, doneli dugogodišnju zatvorsku kaznu, ali i naneli „neizbrisivu sramotu“, a kako Kostić kaže, najverovatnije ugrozili i život.

To bi moglo da se dovede u vezu sa pogovaranjima koja su se pre više godina javila, u većem obimu u umetničkim krugovima u Parizu, a u mnogo manjoj meri i u Beogradu, da je Bajić, posredstvom veza sa uticajnim predstavnicima albanske dijaspore u Francuskoj, do kojih je došao kretanjem u ekstremnim antisrpskim krugovima, tokom boravka u francuskoj prestonici bio uključen u bizarne orgije sa maloletnim žrtvama seks-trafikinga sa područja severne Afrike.

Kako se dalje navodi, te Bajićeve bolesne perverzije su snimljene, a snimci su nedavno, posredstvom pojedinaca bliskih američkom milijarederu Džordžu Sorošu, dostavljeni Kostiću, od kada i počinje njegova „snažna veza“ sa Bajićem.

Prema pojedinim izvorima, grupa uključena u organizaciju i snimanje tih bolesnih orgija je kopiju Bajićevog, ali i drugih snimaka koje su tokom godina načinili sa velikim brojem aktera, osim svojim finansijerima u Vašingtonu, dostavljala i albanskoj tajnoj službi, čiji su saradnici bili, tako da je realno očekivati da će se Bajić u narednom periodu intenzivnije medijski oglasiti protivno srpskim nacionalnim interesima i po pitanju statusa južne srpske pokrajine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador ponovo traži da Kurti povuče policiju iz opštinskih objekata

PRIŠTINA – Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer, saopštio je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Albinu...

Još priča na sličnu temu