27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

Fejsbuk će dozvoliti pozive na nasilje protiv Rusije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Fejsbuk” i „Instagram” će dozvoliti korisnicima u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika samo u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu, objavio je Rojters nakon uvida u određene interne mejlove „Meta” platforme, što je, kako se navodi, privremena promena u politici o govoru mržnje.

Društvena kompanija „Meta” (vlasnik „Fejsbuka”, „Instagrama” i „Vacapa”) takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske, dodaje britanska novinska agencija, prenosi Tanjug.

Pozivi na smrt lidera dve zemlje će biti dozvoljeni samo ukoliko ne sadrže pozive na ostale mete ili imaju dva indikatora, kao što su lokacija ili metod, navodi se u jednom mejlu, u nedavnoj promeni pravila kompanije o nasilju i podsticanju nasilja.

- Advertisement -

„Meta” nije odmah odgovorila na zahteve za komentar, a privremena promena politike se odnosi na Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju i Ukrajinu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti