FBI HAPSI: Izručen srpski haker zbog višemilionske prevare

Obavezno pročitajte

Srbija je izručila FBI Antonija Stojilkovića koji je, sa većom grupom saučesnika, optužen da je prevario investitore za više od 70 miliona dolara. To je potvrdio javni tužilac u Teksasu Prerak Šah, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.

Stojilković je uhapšen 24. jula prošle godine po američkom nalogu za hapšenje. Pristao je da bude izručen Americi, a agenti FBI su ga preuzeli 4. februara i prebacili u Teksas, navodi se u saopštenju.

Stojilković i još više od deset osoba optuženi su za stvaranje kriminalne grupe čiji je cilj bila prevara i pranje novca, prenosi N1.

- Advertisement -

– Ta grupa je prevarila investitore za 70 miliona dolara na više kontinenata, a cilj su bili Amerikanci, ali i državljani drugih zemalja. Ponosni smo što smo doveli Stojilkovića kako bi se suočio sa pravdom pred američkim sudom – rekao je tužilac Šah.

Ukoliko bude proglašen krivim, Stojilković i drugi optuženi u tom slučaju mogu biti osuđeni na zatvorske kazne do 20 godina.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu