FBI, GOSPODARI PERVERZNIH SILA IMAGINACIJE: Ameriku tresu afere!

Obavezno pročitajte

Tokom istraživačkog rada američka agencija „Asošijeted pres“ otkrila najmanje šest optužbi za seksualno uznemiravanje protiv visokih zvaničnika FBI. Podaci do kojih je AP došao ukazuju da su optuženi prošli bez disciplinskih postupka i bez krivičnog gonjenja.

Otkriveno je da je jedan od visokih zvaničnika FBI seksualno maltretirao čak osam zaposlenih. Pošto je to otkriveno napustio je biro bez kazne.


Iz birou u penziju otišao je i jedan od pomoćnika direktora američkog Federalnog istražnog biroa pošto je optužen da je u pijanom stanju, neprimereno dodirivao ženu koja mu je bila podređena.

- Advertisement -

I još jedan visoko rangirani agent se penzionisao nakon što je optužen da je ucenom primoravao mladu službenicu na seksualne odnose.

Novinska agencija ističe da su svi optuženi zvaničnici FBI izbegli disciplinske postupke i tiho napustili svoje funkcije bez krivičnog gonjenja. Prebacivani su na druga zaduženja ili penzionisani, pri čemu su zadržali punu penziju i beneficije čak i nakon što su tokom istrage potkrepljene tvrdnje da su počinili seksualni prestup.

„Oni to guraju pod tepih“, kaže bivša analitičarka FBI koja je u optužila nadređenog specijalnog agenta da joj je lizao lice i neprimereno je dodirivao na jednoj žurci 2017. godine. Ona je napustila biro, a pati i od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSD).

Žena koja j tražila da ostane anonimna u razgovoru za AP je rekla da je veoma obeshrabrujuće kada FBI, koji sebe smatra vrhunskom organizacijom za sprovođenje zakona, dozvoljava ljudima za koje zna da su kriminalci da se penzionišu ili nastavljaju karijere u oblastima povezanim sa sprovođenjem zakona.

Rekla je da joj je napadač pretio najmanje dva puta, da se znalo za njegovo „drsko ponašanje“, ali da se uvek izvlačio. Navela je i da je verovala u misiju i vrednosti birao, ali da je prilikom prijave slučaja bila skrajnuta.

Kako su prolazili agenti optuženi za seksualni prestup govori i jedan o novijih slučajeva u kom je specijalni agent optužen da je mučio, maltretirao i manipulisao žrtvom napustio službu bez disciplinskog postupka i otvorio potom advokatsku kancelariju.

U reagovanju na optužbe iz FBI su ustvrdili da imaju politiku nulte tolerancije prema seksualnom maltretiranju. Naveli su i da su optužbe protiv nadređenih rezultirale njihovim uklanjanjem s položaja dok se slučajevi istražuju i sudi.

Poslednji put kada je Kancelarija generalnog inspektora sprovela sveobuhvatnu istragu seksualnih prestupa u FBI, otkriveno je 343 „prestupa“ u periodu od 2009. do 2012. godine, uključujući i tri slučaja snimanja žena bez odeće, bez njihovog pristanka.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu