POPIS JE FALSIFIKOVAN: Lažu, ima nas milion i po manje! Vučić nije uveo sankcije ali ih sprovodi

Obavezno pročitajte

Rezultati popisa stanovništva u Srbiji lažirani su. U popis je uvrštena i naša dijaspora i njihovi potomci koji su rođeni u inostranstvu, a upisani su i migranti, stranci, izbeglice, uključujući one iz Rusije i Ukrajine, a svega toga nije prilikom ranijih popisa. Pritom, podaci koje su popunili popisivači, dopunjavani su iz administrativnih izvora, izjavio je Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, vera, nada.

Na tvrdnje zvaničnika da od popisa iz 2011. godine izgubili oko pola miliona ljudi, kazao je da bi prava cifra pre bila oko milion i po. Šarović je rekao da vlast to ne sme da prizna jer se period od prethodnog do ovog popisa gotovo potpuno poklapa sa periodom vladavine aktuelnog režima.

- Advertisement -

On je naglasi i da u konačnom zbiru nisu eliminisani duplo popisani, a podsetio je i da imamo 6,5 miliona građana u biračkom spisku, pa je i to bio razlog što se popis morao lažirati.

Popisom su obuhvaćeni i državljani Srbije koji žive u inostranstvu, onda stalno nastanjeni stranci, stranci kojima je odobren privremeni boravak, kao i druga lica koja se u vreme sprovođenja popisa nađu na teritoriji Srbije, posebno tražioci azila i migranti bez utvrđenog statusa itd. Zatim lica koja su odsutna i u vreme popisa borave u inostranstvu, tako što ih roditelji ili neko drugi prijave popisivaču, i oni su popisali možda i treću generaciju „gastarbajtera“. Takođe, tu ulaze i stranci koji borave u Srbiji, kada je počela kriza u Ukrajini pre deset meseci, pobegli su u Srbiju, i oni ulaze u naš broj stanovnika – nabraja Šarović slučajeve, istakavši da je metodologija promenjena i da su zato prikazani takvi rezultati.
Međutim, on navodi da zvanične statistike o broju umrlih i rođenih svedoče da smo samo po tom osnovu izgubili više od 470 hiljada ljudi, što bi, kada bi zvanični rezultati bili tačni, značilo da se za 11 godina iz Srbije odselilo svega nešto preko 20.000 ljudi.

Šarović napominje da takođe, treba uzeti u obzir i da su Albanci iz Preševa i okoline ranije bojkotovali popise, a sada su se odazvali i ispada da ih ima preko 100.000.

Prema zahtevu EU, jedino za njih nije važilo pravilo da pokažu lične karte prilikom popisa, tako da su oni prijavljivali da imaju decu u inostranstvu, pa da ovi imaju decu i tako izađe da ih ima preko 100.000, a na osnovu tog broja oni će ubrzo tražiti neka svoja prava – upozorio je Šarović, predviđajući da će nam se, usled lažnih rezultata popisa, problem Kosova i Metohije preliti i na ovu oblast.

Šarović je rekao i da Aleksandar Vučić nije zvanično uveo sankcije Rusiji, ali da ih sprovodi. On je naveo i primere, gde su sankcije de fakto uvedene, a podsetio je i da Vučić više ne pominje Vladimira Putina, iako se nekada redovno hvalio susretima s njim.
Upitan kako je Vučić prihvatio za ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila, čoveka koji je svojevremeno davao podršku terorističkoj OVK, te se tada sastajao i slikao sa Hašimom Tačijem, koji je u trenutku imenovanja Hila za ambasadora već godinu dana bio pritvoren u Haškom tribunalu zbog ratnih zločina, odgovorio je:

Da se Hil slikao sa srpskom odsečenom glavom, ni to za Vučića ne bi predstavljalo problem.
On je rekao da je jedini način da se ne odreknemo naših nacionalnih interesa jeste da kažemo“ „dobro, mi smo završili s vama pregovore, nema više Evropske Unije“.

Jer to je način na koji nam zavrću uši redovno. Ljudi, treba da čekamo promenu situacije u svetu! Situacija se ubrzano menja. Vidite da se stvara osovina slobodnog sveta, između Rusije, Indije, Kine, arapskog sveta. Taj front je mnogo veći od ovoga zapadnog. I po snazi ekonomija, i po snazi armija, i po broju ljudi, površini teritorija, po čemu god hoćete… – ukazao je on
Šarović je izneo podatak i da za samo prvih devet meseci ove godine naš trgovinski deficit sa EU iznosi osam milijardi evra, što znači da smo za toliko više uvezli robe iz EU, nego izvezli u EU.

Kome to odgovara? – upitao je Šarović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu