EXIT: Zajedno možemo zaustaviti širenje poruka podrške i glorifikacije zločina

Obavezno pročitajte

„Spavajte anđeli, na planeti je mrak“ – jedna je od ostavljenih poruka ispred osnovne škole „Vladislav Ribnikar“. Dve nezapamćene tragedije u 48 sati ostavile su nas sve u dubokom šoku, bolno svesni da smo se 3. maja probudili u nekom drugom svetu. Ono što je produbilo bol i izazvalo posebnu zabrinutost su poruke podrške i glorifikacija dečaka koji je ubio đake i radnika obezbeđenja, a koje pokazuju da problem nije koncentrisan u dva pojedinca, već u jednom celom delu društva, saopštio je EXIT.

EXIT poziva celokupnu javnost i institucije na hitnu akciju. Sve poruke podrške na društvenim mrežama i veličanje zločina odmah treba prijaviti Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama, kako bi u što kraćem roku bile uklonjene. Sve pojave ovog tipa treba nedvosmisleno osuditi. Apelujemo i na roditelje da provere aktivnosti svoje dece na društvenim mrežama, te da ako uoče ovakve pojave, adekvatno reaguju. EXIT poziva i sve ljude da ovakve neprimerene sadržaje pošalju na mejl answerme@exitfest.org, kako bi i Exitove stranice, kao i stranice svih naših saradnika i zaposlenih poslale odgovarajuće prijave.

- Advertisement -

Poseban apel EXIT upućuje Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i drugim nadležnim institucijama i stručnjacima, uz poziv da hitno reaguju i ispitaju ima li elemenata krivičnog dela u postupcima glorifikacije zločina i pretnjama novim.

Exitov tim sa saradnicima, muzičarima i javnim ličnostima, pokreće i druge aktivnosti kako bi dometom i uticajem mladima preneli vrednosti nenasilja, tolerancije, empatije, prihvatanje drugačijeg, zajedništvo i razumevanje – jedine koje mogu ukloniti mrak koji je postao vidljiviji nego ikad.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu