10.9 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

EVROPSKI DESNIČARI BRANE KOSMET: Rusija, Španija, Francuska i Rumunija poručuju da nismo sami!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Međunarodni Samit desničara „Evropa nacija“ održan je početkom oktobra u Srbiji u organizaciji Srpske Desnice. Političari desnice iz osam evropskih zemalja poslali su odlučnu poruku da se odbranom KiM u sastavu Srbije brani čitava Evropa od sličnih nelegalnih secesionističkih pokušaja.

Događaj je u toliko veći jer neki od političara dolaze iz zemalja čije su vlasti ranije priznale nelegalnu nezavisnost KiM, ipak Srbija nije sama, glavna je i osnovna poruka ovog samita koji pokazuje da Srbija može legalno rešiti priču o Kosmetu kada nova generacija desne političke struje u Evropi, koja je sve snažnija preuzme kormilo svojih država.

Domaćin Samita koji je održan u Hotelu Moskva bio je lider Srpske Desnice Miša Vacić. Samitu su prisustvovali pet gostiju iz Italije, tri gosta iz Rusije, tri iz Španije, dva iz Grčke, a po jedan gost iz Rumunije, Francuske i Nemačke. Na skupu je pročitana poruka Evropskog polsanika Janisa Lagosa, člana grčke Zlatne Zore, koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog verbalnog delikta.

- Advertisement -

Svi učesnici samita su rekli da je Kosovo i Metohija neutuđivi deo Srbije i da se u Srebrenici nije desio genocid. Zauzet je zajednički stav da se mora raditi na tome da se evropska desnica zajedno bori za odbranu Kosova i Metohije jer opasnosti secesije prete i drugim evropskim zemljama – kaže lider Srpske Desnice Miša Vacić i dodaje da je ovo samo deo ofanzive za Kosovo i Metohiju koju njegov pokret sprovodi na međunarodnom planu.

Samit je, uz prisustvo 150 ljudi, otvorio general, poslednji Heroj Ruske Federacije – Juri Babanski.

Na Samitu su govorili Martin Garsia Gonzalo iz Nacional Demokrata (Španija), Janis Zorgafos iz E.LA.SIN. (Grčka), Andrino Lobo Manuel iz Falange (Španija), Ivan Baptiste Benedeti iz Partija francuskih nacionalista (Francuska), Klaus Kremer iz Nacional demokratske partije Nemačke (Nemačka), Ildar Rezjapov iz Partije Veterana Rusije (Rusija), Grigoras Andrei iz Partija Nova Desnica (Rumunija), Roberto Fiore, iz partije Nova Snaga (Italija) i domaćin Miša Vacić.

- Advertisement -

Samitu su prisustvovali i predsednik Srpskog-ruskog poreta Bobana Dimitrijevića, predstavnici Levijatana, Stevan Đokić iz akencije DBA i predstavnici drugih patriotskih organizacija.

Domaćin Samita Miša Vacić organizovao je za goste iz Evrope obilazak Srbije i naših manastira kako bi upoznali našu tradiciju, veru i kulturu i dali jači doprinos kampanji za odbranu Kosova i Metohije i istinu o Srebrenici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti