15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

Evo zašto je uhapšen drug Danila Vučića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Policija je uhapsila Damjana Šobića, člana navijačke grupe „Alkatraz“, u čijem stanu u Beogradu je pronađeno oružje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Šobić je ranije osuđivan, a bio je blizak i članovima kriminalno-navijačke grupe „Janjičari“.

Pretresom Šobićevog stana u beogradskoj opštini Palilula policija je pronašla pištolj i 13 metaka za čije držanje nije imao dozvolu, pa mu se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja, javlja KRIK.

On će biti saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

- Advertisement -

Šobić je bio član Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“, a kod njega su u stanu pronađene i majice sa natpisom ove grupe, vidi se na fotografijama koje je policija poslala medijima uz saopštenje o hapšenju.

On je 2017. osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog posedovanja pištolja, a protiv njega su se vodili postupci i za druga krivična dela, kako je ranije pisao Insajder.

Šobić je bio blizak i Partizanovoj kriminalno-navijačkoj grupi „Janjičari“. Na jednoj fotografiji sa utakmice vidi se Šobić na tribini sa članovima ove grupe i njihovim tadašnjim vođom Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi koji je ubijen 2016. godine.

- Advertisement -

Kako je pisao Insajder 2017. Šobić je dao umrlicu poznatom kriminalcu iz Kruševca Dejanu Streljiću zvanom Deja Bosanac koji je likvidiran iste godine u Kosovskoj Mitrovici. Osim njega na umrlici su bili potpisani i drugi navijači „Alkatraza“ Milan Krasić, inače osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo člana suparničke navijačke grupe Ivana Perovića, i Ljubomir Marković Kića. Marković je ubijen u Beogradu početkom novembra 2019. godine, a ubistvo još nije rasvetljeno.

Šobić se fotografisao i sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Aleksandra Vučića, kako je objavio na Tviteru Mlađan Đorđević iz pokreta „Oslobođenje”. Nije poznato kada i gde je ova fotografija nastala.

Danilo Vučić ranije je već fotografisan u društvu kriminalaca i članova grupe „Janjičari“. Na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u Rusiji uslikan je sa nekoliko članova „Janjičara“, među kojima su bili Boris Karapandžić, nedavno uhapšen kao član kriminalne grupe Veljka Belivuka, i Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, koga je srpska policija označila kao člana kavačkog klana.

Danilo Vučić je sa njim viđan nekoliko puta, a predsednik javnosti nikada nije objasnio njihov odnos.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti