EVO TI GA NARODE: Od januara povećanje plata Vučiću, članovima njegovog kabineta i poslanicima!

Obavezno pročitajte

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sledi povećanje plate, pa će počev od januara mesečno zarađivati oko 168.000 dinara. Povišicu od sedam odsto dobiće i članovi njegovog kabineta, ali i narodni poslanici.

Na nedavnoj sednici Administrativnog odbora doneta je Odluka o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službama predsednika i Narodne skupštine. Sudeći po objavi na sajtu parlamenta, svima njima će zarade biti povećane za sedam odsto.

Kome će i koliko tačno biti povećane plate (i penzije) u 2022.

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od januara prošle godine prima platu od 157.262 dinara. Uz povećanje od sedam procenata ili oko 11.000 dinara, on će mesečno zarađivati 168.000 dinara.

Prethodni put, početkom 2020. predsedniku je uvećana plata za oko 22.000 dinara.

Povišica čeka i narodne poslanike, koji sada sa poslaničkim dodatkom mesečno zarađuju oko 110.000 dinara. Njihova osnovna zarada kreće se između 80.000 i 90.000 dinara, pa bi uvećanje trebalo da se kreće između između 5.500 i 6.500 dinara.

Povećane plate od sledeće godine neće dobiti samo visoki državni funkcioneri. Zaposleni u Vojsci, socijalnim službama i zdravstvu sledi povišica od osam odsto, dok će ostalim zaposlenima u javnom sektoru biti uvećane plate za sedam procenata.

Takođe, u 2022. godini, očekuje nas i povećanje penzija od dodatnih 5,5 odsto.

Uz sve to u februaru sledeće godine stariji sugrađani će, baš pred izbore, dobiti dodatnih 20.000 dinara.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu