Evo ko će govoriti na sahrani Amfilohija

Obavezno pročitajte

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen danas nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. Pored brojnih građana koji će doći da odaju poštu preminulog mitropolitu, najavljen je i dolazak brojnih javnih ličnosti i političara od kojih će neki i održati govor.

Posle opela mitropolitu govoriće patrijarh Irinej, nakon toga govore o mitorpolitu održaće predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i mandatar za sastav nove crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić.

AMFILOH,

Pored njih, o životu mitropolita, liku i delu, govoriće akademik Srpske akademije nauka i umetnosti, Matija Bećković, a okupljenima će se obratiti i episkop koji je u poslednjem periodu, najčešće viđao mitropolita amfilohija – vladika Joanikije.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u petak u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen danas, nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. U kripti Sabornog hrama u Podgorici počivaće ovozemaljski ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu