Evo dokaza o izdaji

Obavezno pročitajte

Ponovo se oglasio Koštuničin diplomirani bogoslov, da bogoradi protiv onih koji su raskrinkali izdaju koju čine Aleksandar Vučić i njegovi sateliti. „Po čijem nalogu Mlađan Đorđević napada Srpsku listu i pokušava da razbije srpsko jedinstvo?“, preko režimskog tabloida pita diplomirani bogoslov.

Diplomirani bogoslove, evo ti odgovor (niže pod navodnicima preuzeto u celosti iz dokumenata tzv. Republike Kosovo).

„U skladu sa članom 76. Ustava Republike Kosovo i u skladu sa članom 10. Pravilnika o poslovanju Skupštine Republike Kosovo, sledi zakletva članova Skupštine Republike Kosovo:

1. Nakon provere mandata, članovi Skupštine polažu svečanu zakletvu. Tekst zakletve glasi kako sledi: „Ja (svako izgovara svoje ime), član Skupštine Republike Kosovo, kunem se da ću pošteno i predano izvršavati svoju dužnost i dostojno predstavljati narod, radiću u interesu Kosova i svih njegovih građana, biću posvećen zaštiti i poštovanju ustavnosti i zakonitosti, zaštiti teritorijalnog i institucionalnog integriteta Kosova, garantovanju ljudskih prava i sloboda, u skladu s domaćim zakonima i evropskim standardima. Kunem se!“

2. Izjavu zakletve čita predsedavajući sednice. Članovi Skupštine polažu zakletvu izgovarajući reči „Kunem se“. Svaki od članova svojeručno će potpisati tekst zakletve“.

Dakle, svih deset (10) članova tzv. „Srpske liste“, položili su u prethodnom „mandatu“ i ponovo će u ovom „mandatu“ položiti i svojeručno potpisati gore navedenu „zakletvu“ vernosti nezavisnoj „Republici Kosovo“.
A Krivični zakonik Republike Srbije o tom postupku članova „Srpske liste“, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog diplomiranog bogoslova koji su organizatori, podstrekači, saizvršioci i finansijeri „Srpske liste“ kaže sledeće:

1. član 305. Ko na protivustavan način pokuša da dovede Srbiju u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

„Što je babi milo, to joj se i snilo“

2. Član 307. (1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

3. Član 319. (1) Ko stvara grupu ili organizovanu kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih dela iz čl. 305. do 310, člana 313. i člana 314. ovog zakonika, kazniće se kaznom propisanom za delo za čije vršenje je grupa ili organizovana kriminalna grupa organizovana.

4. Član 320. (1) Ko priprema izvršenje krivičnog dela iz čl. 305. do 314. i člana 315. st. 1. i 2. ovog zakonika, kazniće se zatvorom od jedne do pet godina. (2) Pripremanje iz stava 1. ovog člana sastoji se u nabavljanju ili osposobljavanju sredstava za izvršenje krivičnog dela, u otklanjanju prepreka za izvršenje krivičnog dela, u dogovaranju, planiranju ili organizovanju sa drugim izvršenje krivičnog dela ili u drugim radnjama kojima se stvaraju uslovi za neposredno izvršenje krivičnog dela.Foto: BetaFoto: Beta

Diplomirani bogoslov dalje postavlja sledeće pitanje: „Кome to, sem Mlađanu Đorđeviću, u Prištini odgovara pokušaj kriminalizacije Srpske liste i kome se on ovakvim svojim opasnim spinovima dodvorava?“

Odgovor na ovo pitanje dat je gore, „kriminalizacija Srpske liste“ je definisana Krivičnim zakonikom Republike Srbije, a Zakon nije spin ili dodvoravanje, već insistiranje na vladavini prava u Republici Srbiji, ali zahteva i dodatak, dodatak izgovoren ustima Koštuničinog diplomiranog bogoslova: „Jučerašnja poseta Aleksandra Vučića ne menja jedinstven stav Srba sa KiM koji žele da žive po srpskim zakonima, u okviru pravnog sistema Srbije i u okviru institucija države Srbije. Potpisivanjem Briselskog sporazuma vlast je otvorila dugotrajnu i veoma duboku političku, ustavnu i moralnu krizu u Srbiji“.

izdaj,

Pa dobro diplomirani bogoslove, jel’ to „biću posvećen zaštiti i poštovanju ustavnosti i zakonitosti, zaštiti teritorijalnog i institucionalnog integriteta Kosova“ istovetno sa tvojim ustima izgovorenim: „jedinstven stav Srba sa KiM koji žele da žive po srpskim zakonima, u okviru pravnog sistema Srbije i u okviru institucija države Srbije?“, ili je to „veoma duboka politička, ustavna i moralna kriza u Srbiji“?

Diplomirani bogoslove, da te upoznam sa još nekoliko članova Krivičnog zakonika Republike Srbije:

1. Saizvršilaštvo, član 33. Ako više lica učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem ili iz nehata zajednički izvrše krivično delo, ili ostvarujući zajedničku odluku drugom radnjom sa umišljajem bitno doprinesu izvršenju krivičnog dela, svako od njih kazniće se kaznom propisanom za to delo.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

2. Podstrekavanje, član 34. (1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.

3.Pomaganje, član 35. (1) Ko drugom sa umišljajem pomogne u izvršenju krivičnog dela, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo, ili ublaženom kaznom. (2) Kao pomaganje u izvršenju krivičnog dela smatra se naročito: davanje saveta ili uputstava kako da se izvrši krivično delo, stavljanje učiniocu na raspolaganje sredstava za izvršenje krivičnog dela, stvaranje uslova ili otklanjanje prepreka za izvršenje krivičnog dela, kao i unapred obećano prikrivanje krivičnog dela, učinioca, sredstava kojima je krivično delo izvršeno, tragova krivičnog dela ili predmeta pribavljenih krivičnim delom.

4. Granice odgovornosti i kažnjivosti saučesnika, član 36. (1) Saizvršilac je odgovoran za izvršeno krivično delo u granicama svog umišljaja ili nehata, a podstrekač i pomagač u granicama svog umišljaja.

I da rezimiram na poslednje pitanje diplomiranog bogoslova „jesu li i ovi najnoviji napadi Đilasovog kuma na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jalovi pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa tajnih računa na Mauricijusu?“.

Pre će biti da su „snajperi i prisluškivanja“ jalovi pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa tajnih dogovora Vučić-Tači i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalemu.FOTO: Beta/Armenija Zajmi Besevic FOTO: Beta/Armenija Zajmi Besevic

Svesni smo da Koštuničin diplomirani bogoslov na ove redove neće odgovoriti, ali je isto tako narod svestan za koga i čije interese su godinama radili i Vučić i njegovi kumovi i poslodavac. Zato će ih narod kazniti na svakim poštenim izborima i oterati ih na nivo statističke greške, koja će biti popravljena presudama oslobođenog pravosuđa.
Pogledaj se u ogledalo, diplomirani bogoslove.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu