13.1 C
Belgrade
subota, 15 maja, 2021

EU PRETI SRBIJI: Sankcije ili priznanje Kosova?

NAJČITANIJE

- Advertisement -


Kosovo ponovo glavna tema

Milovan Drecun izjavio je da su na obnovljenim pregovorima sa predstavnicima Beograda prištinski zvaničnici pokušali da dobiju nešto što im ne pripada.

Narodni poslanik i bivši predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, navodi ipak da im to nije pošlo za rukom.

- Advertisement -

Drecun je za Sputnjik rekao da evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak sprema „dokument“ zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama.

EU PRETI SRBIJI: Sankcije ili priznanje Kosova? 1

„Kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani premijer Kosova Avdulah Hoti, albanski predstavnik je u jednom trenutku pokušao da nam proda priču o ratnoj odšteti sve dok mu Vučić nije žestoko odbrusio. Nakon toga, Hoti se žalio Lajčaku da mu Vučić preti, ali je ostalo to da nema govora da ćemo nastaviti razgovore o ratnoj odšteti,” naveo je Drecun.

On je istakao da Albanci isključivo žele da se razgovara o tome da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova ili o nekim elementima koji bi, prema Drecunovom mišljenju, mogli da se protumače bar kao posredno priznanje.

- Advertisement -

Drecun smatra da Lajčak želi da se postigne niz dogovora o ekonomskoj saradnji, slobodnom protoku ljudi i kapitala, raseljenima i nestalima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti