23.8 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

„EU okreće leđa Aleksandru Vučiću“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Evropska unija okreće leđa Aleksandru Vučiću nakon što je on prethodno okrenuo leđa Evropskoj uniji. Istinski Aleksandar Vučić nikada nije delio evropske vrednosti jer je ceo svoj politički staž postupao suprotno: autokratski, nacionalistički, gazeći pravni poredak, progoneći političke protivnike i gušeći slobodu medija – ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.


Kako kaže Veselinović „rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji označava početak kraja neprirodne simbioze demokratije i autokratije zarad ispunjenja obećanja vezanog za Kosovo i Metohiju“.

vucic

Bitno je da proevropske snage i demokratski opredeljene stranke i pokreti budu pouzdan partner Evropskoj uniji u borbi za evropske vrednosti u Srbiji. Uspeh međupartijskog dijaloga je ključ za početak demokratizacije zemlje i nastavak evropskih integracija, koje su praktično obustavljene od dolaska SNS-a i SPS-a na vlast 2012. godine. Dijalog, zbog toga, mora da počne hitno. U suprotnom postoji opasnost da će kroz partnerstvo Aleksandra Vučića sa desničarskim organizacijama i ekstrenistima Srbija trajno udaljiti našu zemlju od evropskih integracija – zaključuje Veselinović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti