10.8 C
Belgrade
utorak, 4 oktobra, 2022

“EU NAS PRITISKA, NIŠTA NAM NIJE JASNO“ Srbija otkazala SVE VOJNE VEŽBE

NAJČITANIJE

- Advertisement -

EU pritiska Srbiju! Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kako je istakao naša država se nalazi pred strašnim i neutemeljenim pritiscima Evropske Unije.

– Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama i našim postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih zemalja. Od nas se traži da po cenu napuštanja naše evropske budućnosti, po cenu još većih pritisaka na našu državu i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom – rekao je ministar Vulin, i podsetio da je Srbija, odlukom Narodne skupštine, vojno neutralna zemlja.

– Vlada je donela odliku da se u narednih 6 meseci prekinu vojne vežbe i sve akrtivnosti sa svim parnetrima bez ikakave razlike. Nećemo učestvovati ni sa NATO-om, ni sa Rusijom ni sa SAD, ni Rusijom ni Kinom. Učešće u vojnim operacijama biće posebno razmotreno – rekao je on.

- Advertisement -
Sourcedirektno
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti