6.9 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

EU IZ BRISELA PRETI POBUNJENICIMA: Možete mirno da protestujete, ali za nasilje nema mesta u našem društvu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Povodom demonstracija protiv kovid mera proteklog vikenda u više gradova EU iz Brisela poručuju da su mirne demonstracije osnovno pravo u demokratiji, ali i da u vanrednim okolnostima “prava mogu biti ograničena”.

-Mirne demonstracije su fundamentalno pravo svih demokratskih društava, ali za nasilje nema mesta u našem društvu. Istovremeno, iako su mirne demonstracije fundamentano pravo, u situaciji vanrednog stanja u oblasti javnog zdravlja neka prava mogu biti ogrničena, izjavila je portparolka Evropske komisije Dana Spinat.

Na zahtev medija da daju svoj sud o nasilju koje je tokom vikenda izbilo na ulicama Beča, Brisela, Zagreba, Haga i prvenstveno Roterdama, iz Evropske komisije odgovaraju da nacionalne vlasti treba da istraže okolnosti i da daju odgovor na to šta se dešavalo, da li je bilo kršenja vladavine prava ili prekomerne upotrebe sile.

- Advertisement -

U Komisiji dodaju da “vide da su Evropljani umorni” od mera oraničenja pod kojima žive skoro tri godine, kao i od pritisaka koje stvara svakodnevna odbrana od zaražavanja korona virusom.

Sukobi na protestima u Briselu
Sukobi na protestima u Briselu

-Mi razumemo da su ljudi umorni od restrikcija, ali na društvenom nivou je bitno da budemo zajedno i poštujemo restrikcije jer je to način za izlazak iz pandemije, zaključuju u EK.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti