19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

ERDOGAN: Turska neće u savez sa zemljama koje podržavaju teroriste

NAJČITANIJE

- Advertisement -

ANKARA – Turska poziva saveznike u NATO da poštuju i podrže zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan.

„Ako smo saveznici, onda moramo da poštujemo i podržavamo zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, za njene granice. Vidimo da nema takvog odnosa prema nama”, poručio je turski lider na sastanku vladajuće stranke, prenosi agencija RIA Novosti.

- Advertisement -

Turski predsednik kaže da Turska uvek podržava savez, saveznički duh, ali da ne može da pristane na svaki predlog i ne može da pristane na savez sa zemljama koje podržavaju teroriste koji ugrožavaju bezbednost Turske.

U tom kontekstu poručuje da poseta delegacija Finske i Švedske Turskoj, najavljena za ponedeljak, a radi razgovora o članstvu te dve zemlje u NATO, nema smisla i nema potrebe za njom.

„Već sam rekao da ne treba da se muče. Nema potrebe za ovim. Nećemo dva puta napraviti istu grešku”, naglasio je turski lider.

- Advertisement -

Dodao je da Švedska ne može da očekuje od Turske da odobri njeno članstvo u NATO dok joj ne vrati „teroriste”.

„Tražili smo da nam isporuče 30 terorista, nisu učinili to. Ne isporučujete nam teroriste, a onda očekujete da vas podržimo po pitanju članstva u NATO. Alijansa je bezbednosna organizacija, tako da nećemo dopustiti da ta organizacija bude lišena bezbednosti”, pojasnio je Erdogan, javlja Tass a prenosi Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti