ERDOGAN PORUČIO: Odluka o NATO može šokirati Švedsku

Obavezno pročitajte

ISTANBUL – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas prilikom susreta sa mladima u gradu Bilečiku da bi Turska mogla da donese odluku o članstvu Finske u NATO koja će šokirati Švedsku, prenose RIA Novosti.

„Ako je potrebno, možemo da damo drugačiji odgovor. Švedska će biti šokirana kada damo drugačiji odgovor povodom Finske”, rekao je šef turske države.

- Advertisement -

Odnosi Švedske i Turske su osetno zahladneli tokom januara zbog serije prokurdskih protesta u Stokholmu, prenosi Rojters.

Na jednoj od demonstracija, koja je održana 12. januara, za noge je obešena lutka koja predstavlja predsednika Turske.

Danski desničarski političar Razmus Paladan je 21. januara spalio Kuran na protestu ispred turske ambasade u Stokholmu, što je izazvalo dodatni gnev Ankare.

Finska i Švedska su u procesu ratifikacije zahteva za Severnoatlantsku alijansu, u kome je 28 od 30 zemalja odobrilo članstvo, sa izuzetkom Turske i Mađarske.

Diplomatski izvor RIA Novosti je 24. januara javio da su trilateralni pregovori Ankare, Stokholma i Helsinkija o članstvu u NATO odloženi na neodređeno vreme na zahtev turske strane, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu