EPISKOPSKI SAVET PORUČIO VUČIĆU: “Nisi dobrodošao u Crnu Goru, ovo nije tvoja borba“ (FOTO)

Obavezno pročitajte


Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koji čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije, zaseda večeras, a kako Direktno.rs saznaje, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću će uputiti poruku da ne dolazi na Badnji dan na sever Crne Gore.


Iako su mediji najavili njegov dolazak 6. januara na sever Crne Gore kako bi prisustvovao paljenju badnjaka, u Crnoj Gori nisu to sa oduševljenjem prihvatili, pogotovo oni koji svake večeri protestuju zbog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je potpisao predsednik Crne Gore Milo Đukanović – prensi portal “Direktno“

- Advertisement -


U prilog tome je i sastanak Episkopskog saveta, koji razmatra dve odluke: prva je da se napravi pravni tim koji će delovati protiv uvedenog Zakona o slobodi veroispovesti, a drugi da se Vučiću pošalje jasna poruka da na Badnji dan nije dobrodošao u Crnu Goru, već da mu je tog dana mesto u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu i Metohiji.

Takođe, Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije i jedan od najbližih mitropolitovih saradnika za sutrašnji podgorički „Dan“ je izjavio:

  • Vučić neka dođe kao državnik u posetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Verski praznici nisu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava Crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe – rekao je Perović za „Dan“.

Zanimljivo je, da u toku četvrtka, posle objavljivanja inforamcije da Vučić 6. januara dolazi u Crnu Goru, niko iz kabineta predsednika nije potvrdio tu vest.

SourceDirektno

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu