EPISKOP IRINEJ: Rat nije tražila Rusija nego Zapad, u Ukrajini je u toku gonjenje Crkve

Obavezno pročitajte

Episkop bački Irinej izjavio je da je „svestan da nevinost i krivica nikada nisu potpuno na jednoj strani, kako se prikazuje, ali kada je nesrazmera toliko ogromna kao što je danas u Ukrajini, onda to izaziva tugu i ogorčenje u dušama ljudi, pa i u mojoj“.

Kako je u intervju za RT.RS poručio banatski episkop, „bez obzira što smatramo da je rat pravedniji ili potpuno pravedan na strani Rusije, što je dominantno mišljenje među pravoslavnima, i što rat nije tražila Rusija nego Zapad, što je moje lično mišljenje, mi ne možemo u ime takvog gledišta da kažemo: Neka stradaju Ukrajinci“.

- Advertisement -

„Oni to nisu tražili, nego je to odlučeno u njihovo ime, što vidimo i u našoj istoriji“, dodao je.

On je ocenio da je ; u Ukrajini u toku direktno gonjenje Crkve i to „ne blaže, nego kao što je bilo u najgore sovjetsko vreme, kada je na teritoriji Ukrajine bilo samo dva hrama u kojima se vršila služba Božija: jedan u Кijevu i to na groblju, ne u gradu, a drugi u Odesi. Sve drugo je bilo razrušeno i obesvećeno“.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador ponovo traži da Kurti povuče policiju iz opštinskih objekata

PRIŠTINA – Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer, saopštio je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Albinu...

Još priča na sličnu temu