ENTONI BLINKEN: Referendumi u Ukrajini predstavljaju rusko otimanje teritorija

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Državni sekretar SAD Entoni Blinken osudio je referendume o pripajanju u ukrajinskim oblastima pod ruskom kontrolom i rekao da oni nisu ništa drugo nego „otimanje teritorije”.

„Ta parodija od referenduma koje je Kremlj organizovao nisu ništa drugo nego bezuspešan pokušaj prikrivanja nečeg što nije ni manje ni više nego još jedan pokušaj da se otme ukrajinska teritorija”, rekao je Blinken u saopštenju.

- Advertisement -

U raketiranju Dnjepra poginula najmanje jedna osoba, pet ranjenih,…

„Da budemo jasni, rezultate je namestila Rusija i oni ne odražavaju volju ukrajinskog naroda”, rekao je Blinken, prenosi Beta.

Američka osuda referenduma nije nova ali je Blinken ovo rekao u vreme kada ruski predsednik Vladimir Putin namerava sutra u Moskvi da formalizuje rusko pripajanje četiri ukrajinske oblasti gde su održani referendumi, koje je osudio Kijev i njegovi zapadni saveznici.

Kremlj će sutra u podne održati ceremoniju na kojoj će zvanično biti pripojene ukrajinske oblasti Donjeck i Lugansk kao i Herson i Zaporožje, najavio je portparol ; Dmitrij Peskov. ;

Zelenski: Putin mora da bude zaustavljen

Blinken je ponovio da SAD neće nikad priznati pripajanje teritorija, govoreći o „nelegitimnim referendumima kojim se krši međunarodno pravo i koji idu protiv svetskog mira i bezbednosti”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu