16.1 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

EKSPERT UPOZORIO SRBIJU: Sledi bankrot države i glad, zadužiće se dodatne 2 milijarde (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija, glad i bankrot

Ekonomista dr Ivan Pajović tvrdi da režim Aleksandra Vučića previše zadužuje Srbiju i da građani treba da se spreme za bankrot države i glad. On je rekao da se spoljni dug Srbije za 8 godina Vučićeve vlasti povećao sa 17 na preko 30 milijardi dolara, a da se očekuje da će se vlast ove godine zadužiti dodatnih 2 milijarde.

srbij,

Protest ispred Skupštine Foto: Jutjub

- Advertisement -

– Srbija tone u dužničku katastrofu – upozorava Pajović.

Pajović kaže da je za godinu dana režim uzeo kredite od 5 milijardi dolara do čega 2 milijarde po izuzetno nepovoljnim uslovima.

Pajović kaže da bi bankrot mogao da se desi u narednih sedam godina i da za sedam godina na naplatu pristižu obveznice u vrednosti od 2,5 milijardi dolara pored standardnih servisiranja dugova od 1,2 milijarde.

- Advertisement -

– Možete da zamisite kad u jednoj godini dođe na naplatu 3,5 do 4 milijarde dolara koje treba država da iskešira. Katastrofa! – upozorava Pajović.

Pajović upozorava da međunarodne finansijske institucije za cilj imaju da nakon bankrota dodatno prigrabe bogatstva Srbije.

Pajović kaže da bankrot znači da država neće moći da isplaćuje plate i penzije niti fanansira javni sektor. Govoreći o tome kako da se pripreme za ono što sledi, on smatra da građani koji imaju mogućnosti treba da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju jer će bankrot biti praćen velikom nestašicom hrane.

Pajović u emisiji kritički komentariše i ekonomsku saradnju Srbije i Kine, objašnjava da položaj Rusije i Kine prema SAD nije onakav kako se predstavlja u srpskim medijima i da SAD i dalje ostaju vojna i ekonomska supersila. Pajović odbacuje prognoze pojedinih analitićara o propasti dolara.   

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti