1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

EKSKLUZIVNO: ULTIMATUM SRBIJI U ČETVRTAK: Priznajte Kosovo i omogućite mu članstvo u UN!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija i UN

Đuriću će u Briselu uručiti nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje lažne države.

PREDSTAVNICI adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji – ekskluzivno saznaju “Novosti” iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora.

srbij,
- Advertisement -

Prema našim informacijama, delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostano proglašenu nezavisnost lažne države

Naši sagovornici iz diplomatskih krugova tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa  zahtevom da isti prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

– Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu . U tekstu se uz zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama – preneo je dobro obavešten izvor “Novosti”.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti