14.6 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

EKSKLUZIVNO: Novi planovi crnogorskog režima za onemogućavanje litija i molebana!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako su opozicioni politički subjekti, ali i deo crkvenih krugova, na početku mirnih šetnji, litija i molebana koji se već nedeljama održavaju širom Crne Gore u znak protivljenja nakaradnom tzv. Zakonu o slobodi veroispovesti, sumnjali u njihove domete i trajanje, oni su sve masovniji i veličanstveniji, i ne pokazuju nikakve znake slabljenja.

Naprotiv, jedini znaci slabosti su vidljivi na strani crnogorskog režima, koji je svestan da pomenuta okupljanja u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori neumitno utiču na njegov rejting, posledično dovodeći u pitanje poziciju Demokratske partije socijalista (DPS) kao neprikosnovenog političkog subjekta. Usled toga, krugovi bliski Srpskoj crkvi su došli do saznanja da će crnogorski režim do juna, odnosno do početka turističke sezone, na svaki način pokušati da ograniči, a potencijalno i u potpunosti onemogući održavanje šetnji, litija i molebana, koristeći kao izgovor mogućnost da turistička sezona zbog aktuelnih prilika bude ugrožena, a imajući u vidu da je reč o jednom od njegovih glavnih izvora prihoda. Pritom, stvarni cilj crnogorskog režima će biti da spreči da se okupljanja protiv “Zakona o slobodi veroispovesti” u kasnijem periodu preliju u predizbornu kampanju opozicionih stranaka za parlamentarne izbore, koji bi trebalo da budu održani u oktobru ove godine.

- Advertisement -

Ipak, sveti plamen koji su upalile stotine hiljada građana Crne Gore koji brane svoje vekovne svetinje od pokušaja kleptokratskog režima Mila Đukanovića da ih preotme i prepiše na sebe, svakim danom je sve jači i veći, i zaista nije realno da bi ovakvi bedni pokušaji mogli da ga suzbiju, a kamoli ugase.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti