EKSKLUZIVNO, BELIVUK: Spreman sam da svedočim za Ivanovića, Cvijana i Savamalu

Obavezno pročitajte

Pripremno ročište pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženim za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Kako ekskluzivno saznaje Nova.rs, prvookrivljeni Belivuk ponudio se da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo Olivera Ivanovića, smrti Vladimira Cvijana i rušenja u Hercegovačkoj.

Belivuk se tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Tom prilikom zatražio je od tužilaštva da ga uzme za svedoka-saradnika u nekoliko slučajeva.

„Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana“, rekao je Belivuk.

- Advertisement -

Inače, Belivuk je već ranije izjavio, a što je naš portal ekskluzivno otkrio, da su on, Zvonko Veselinović i Aleksandar Stanković poslali momke da ruše u Savamali.

Sa druge strane, zasad nije poznato kakve Belivuk ima informacije o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, ali i o smrti advokata Vladimira Cvijana, za koju se saznalo tek tri godina kasnije.

Sudija je nakon toga prekinula pretres, rekavši da ne može da odlučuje ni o čemu, jer je prethodno traženo njeno izuzeće.

Podsetimo, pred i u Specijalnom sudu, bile su jake mere obezbeđenja sudske straže i Žandarmerije, a pripadnici ove grupe sprovodeni su maricama, dok su ispred sve vreme bili pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu