18 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

KORISTE KORONU ZA PLJAČKU VEKA: Ekonomista objasnio šta se krije iza štampanja dolara, ovo je katastrofa! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ekonomista Branko Dragaš analizirajući rad američke Centralne banke tvrdi da su sve njene aktivnosti usmerene na dodatno pljačkanje građana u korist 1 posto najbogatijih Amerikanaca.

Dragaš objašnjava da Centralna banka SAD ali i Evropska centralna banka kroz štampanjlje novca pokušavaju da održavaju veštački monetarni sistem ali da ti potezi vode dodatnom osiromašenju građana i raslojavanju društva. Dragaš je objasnio da najkrupniji vlasnici kapitala gubitke zbog pandemije korone žele da prebace na obične građane što će dodatno dovesti povećanju siromaštva.

– Centralna banka štampajući dolare dovodi do toga da se samo 1 posto bogati. a ostali gube. Jedan posto bogatih u Americi zarađuju koliko 50 posto ostalog stanovništva – objašnjava Dragaš.

- Advertisement -

TERORISTI SPREMAJU ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! Nemačka naoružava Šiptare na Kosovu!

On je u video detljno objasnio kako Centralna banka SAD radi protiv običnog stanovništva u korist bogatih kapitalista.

– Zato očekujem potpuni krah i raspad tog sistema, a Amerika i Evropa će, usled enormnog štampanja dolara i evra, da dožive potpuni slom sistema i hiperinflaciju. Zbog toga nama treba jedan potpuno novi, humani sistem, baziran na socijalnoj pravdi“, smatra ovaj ekonomista i član Pokreta Svetlo.

- Advertisement -
Sourcepravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti