EKOLOŠKA KATASTROFA, GLEDAJ OVO NARODE: Pomor ribe u Drini (FOTO)

0
239

Nevladina organizacija Podrinjski antikorupcijski tim saopštila je da se u reci Drini već treći dan odvija masovni pomor ribe i zatražila od nadležnih organa da obave hitan nadzor i utvrde uzrok trovanja i tačnu adresu trovača.

Kako je istaknuto, već treći dan ribolovci sa Drine javljaju i šalju slike masovnog pomora ribe, nezabeleženog na toj reci u poslednjih 20 godina, a prateći tragove i pojave ribe na površini, sumnja se na zagađivače iz Republike Srpske.

S obzirom na to da je zabeležena masovna pojava uginuća mrene – riblje vrste koja se kreće po dnu, vrlo otporne na razna zagađenja, ali vrlo osetljive na pojavu zakišeljene vode, ta organizacija pretpostavlja da se radi o ispuštanju teške lužine koja se kreće po rečnom dnu i ubija i ugrožava matične primerke ribe koje bi trebalo da obezbede reprodukciju.

Zbog toga Podrinjski antikorupcijski tim pita nadležne da li su tom havarijom ugrožena i vodoizvorišta koja se nalaze uz samu reku Drinu, poput onog u Banji Koviljači, i da zato čeka odgovore i hitne reakcije.

Ostavite komentar