EDITA TAHIRI: Kurtijev poslednji pokušaj da izbegne formiranje ZSO nije bio uspešan

Obavezno pročitajte

PRIŠTINA – Bivša glavna pregovaračica Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri ocenila je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština.

Tahiri je, u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, napisala da je specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar jasno zatražio formiranje ZSO i ocenila da Kurti neće moći da izbegne implementaciju sporazuma.

,,Eskobar je odmah zatražio ZSO, kao što vidite, ni Kurtijev poslednji pokušaj da izbegne to nije bio uspešan”, naglasila je Tahiri.

Eskobar se juče u Prištini sastao sa Kurtijem, nakon čega je novinarima rekao da je tokom razgovora jasno stavio do znanja da očekuje da Priština počne da radi na implementaciji sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO), preneli su Reporteri.

„ Jasno sam izrazio očekivanje da počnemo da razgovaramo o implementaciji ZSO. Jasno sam to rekao, tako da se nadam da ćemo videti posvećenost tokom ove krize u bliskoj budućnosti”, izjavio je Eskobar na konferenciji za novinare posle sastanka sa Kurtijem, kojem je prisustvovao i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu