DŽOZEF BAJDEN: Tviter širi laži širom sveta

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden je kritikovao Tviter i Ilona Maska i izjavio da je milijarder kupio uticajnu platformu društvene mreže koja „širi laži širom sveta”.

„Ilon Musk kontroliše opremu koja širi laži širom sveta. U Americi više nema urednika”, rekao je Bajden u petak tokom akcije demokarta za prikupljanja sredstava u Rozmontu nedaleko od Čikaga, prenosi Si-En_En.

- Advertisement -

Njegova izjava je usledila nakon vesti da je kompanija Tviter juče otpustila hiljade radnika, 50 odsto svojih zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što bi potencijalno moglo da promeni način na koji jedna od najuticajnijih svetskih platformi funkcioniše, samo nedelju dana nakon što ju je kupio Mask.

Ovo preuzimanje su pratili izveštaji o porastu rasističkih komentara i govora mržnje na platformi, a nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je kampanje na Tviteru poslednjih dana, navodi američka televizija.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je novinarima da je Bajden „otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave da preduzimaju korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija”, navodi Si-En-En.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu