POSLANICI ĆE SE POBUNITI: Džonson zaključava Britaniju do aprila!

Obavezno pročitajte

Britanija pod strogim ograničenjima

Ministar u vladi Velike Britanije Majkl Gov pozvao je poslanike, „torijevce“, da „preuzmu odgovornost za teške odluke“ da bi nadležni uspeli da suzbiju širenje koronavirusa u zemlji, nakon što su se neki poslanici – konzervativci, pobunili što će veći deo Engleske ostati pod strogim ograničenjima sve do Uskrsa.

Naime, Gov je danas upozorio oko 100 potencijalnih torijevskih pobunjenika da stave interese Britanije na prvo mesto, nakon što su zvaničnici sinoć priznali da će celoj naciji biti zabranjeno druženje u zatvorenom prostoru, kao i brojna ograničenja, sve do Uskrsa, piše Dejli mejl.

- Advertisement -

Gov je rekao da je odluka o nametanju ograničenja u Britaniji neophodna da bi se “povukla ručna kočnica” i izbegla “katastrofa” NHS bolnica – i privatnog sektora i novoizgrađenih “Nightingale” bolnica – koje bi mogle biti ispunjene samo pacijentima koji boluju od koronavirusa i hitnim slučajevima.

“Održavanje naših bolnica otvorenim, dostupnim i efikasnim nije bilo presudno samo za bavljenje kovidom. To je bio imperativ za zdravlje čitave nacije”, rekao je ministar torijevca.

“Ipak jedini način da osiguramo da možemo da se brinemo o pacijentima sa karcinomom, da primenimo radioterapiju i hemoterapiju i da pomognemo žrtvama moždanog udara i lečimo srčane udare – je zaštita NHS-a”, rekao je, dodajući da se to može postići samo smanjenjem širenja virusa i time ograničavanjem broja obolelih od Covid-a u bolnicama.

Gov je takođe naglasio da će smanjenje infekcija spasiti britansku ekonomiju, koja je desetkovana ograničenjima gašenja koja sprečavaju trgovinu u ugostiteljstvu i maloprodaji, turizmu i avionskim putovanjima.


Dok zvanične prognoze upozoravaju da bi se nacionalni dug mogao popeti na 2,8 biliona funti do 2025. godine, on je upozorio: „Razmislite na trenutak šta bi se dogodilo sa našom ekonomijom ako bismo dozvolili da infekcije dosegnu takav nivo da naša NHS (bolnica za hitne slučajeve) bude preplavljena“.

Ali njega je danas napao bivši sudija Vrhovnog suda Lord Sampton, koji se obrušio na vladinu upotrebu „izuzetno selektivnih i tendencioznih“ podataka kako bi opravdao isključenja.

Sve ovo moglo bi dovesti do toga da Boris Džonson izgubi podršku desetina poslanika “torijevca” i da bude zavisan od podrške laburista kako bi mogao da odobri nova ograničenja.

Konzervativci optužuju Vladu za rizik od katastrofalne štete po ekonomiju, a jedan besni poslanik predviđa da će se čak 70 poslanika pobuniti protiv mera.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu