3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

DŽIPOVI ISPRED LINGLONGA: izolovali radnike, onemogućili pristup do njih! Kineska mafija divlja po Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon priče o neljudskim uslovima u kojima rade radnici Linglonga u Zrenjaninu a koji su u našu zemlji stigli iz Vijetnama, ispred ove fabrike danas su stigli crni džipovi, a razgovor sa radnicima od danas je zabranjen, objavila je zrenjaninska inicijativa A 11.


Ovu informaciju potvrdio je Danilo Ćurčić iz A11, Inicijative za ekonomska i socijalna prava.

„Tačno je da je od danas zabranjeno da se razgovara sa radnicima iz Vijetnama. Ispred Linglonga su postavljeni crni džipovi, a nekoliko novinarskih ekipa je odvraćeno od ove lokacije“, potvrdio je Ćurčić.

- Advertisement -

Najpre je na Tviteru ova inicijativa podelila informaciju, koja je nesporno tačna.

„Onemogućen je pristup vijetnamskim radnicima, pojavilo se privatno obezbeđenje, crni džipovi i puno nepoznatih lica koja ne žele da se predstave i sprečavaju pristup i razgovor sa radnicima“, objavili su na Tviteru iz Inicijative i dodali:

„Postoji bojazan da će ljudima biti onemogućeno da kontaktiraju institucije i organizacije koje mogu da im pruže pomoć i da će dodatno biti izolovani i potencijalno kažnjeni jer su govorili o uslovima rada i smeštaja.Hitna reakcija nadležnih, vraćanje pasoša, uveravanja da je ljudima omogućeno slobodno kretanje i razgovor sa institucijama i organizacijama sa kojima oni žele da razgovaraju su neophodni već sad“, objavljeno je na ovoj društvenoj mreži.

- Advertisement -

Podsetimo, radnicima je hladno, nemaju dovoljno garderobe i hrane, a država je digla ruke od njih i odgovornost prebacuje na Kineze.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti