-0.3 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

DŽABE JE PLJUVAO KUMA, VUČIĆ GA PREVESLAO: Podignuta optužnica protiv Gorana Papić!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

 Papić se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Marku Miljkoviću, koji je sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja, o čemu je Direktno.rs već pisao.

- Advertisement -

Za krivično delo trgovina uticajem zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papić je tada, prema rečima Pejovića, zajedno sa kolegom iz SBPOK-a Tomislavom Antonijevićem krenuo u batinanje jer je on otvorio restoran u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca. U stanici ga je tada dočekao inspektor Aleksandar Stepanović zvani Stepa koji je, kako kaže Pejović, pokušao da ga natera da prizna „da je sam kriv za batine“.

Pejović je tvrdio i da su Papićeve kolege zaplenile snimke nadzornih kamera sa njegovog lokala, zbog čega je, objašnjava, tužilaštvo prethodno odbacilo prijavu. Međutim, Pejović je kasnije došao do snimaka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti