DVERI PREDALE ZAHTEV RTS: Vlast neće moći dugo da nas ignoriše

Obavezno pročitajte

Dveri predale zahtev RTS

Dveri su ostavili danas u zgradi RTS zahtev tog pokreta da im se omogući pojavljivanje na tom servisu kako bi objasnili razloge svog štrajka glađu.

„Očekujemo da narednih dana nešto mora da se dogodi jer vlast neće moći još dugo ovaj štrajk da ignoriše“, rekao je lider Dveri Boško Obradović koji štrajkuje glađu već sedmi dan ispred skupštine Srbije zajedno sa stranačkim kolegom Ivanom Kostićem.

- Advertisement -

Dragan Vesović i Marija Janjušević iz Dveri naveli su da je zahtev ostavljen obezbeđenju u zgradi i da očekuju da on bude prosleđen gde treba, kao i da očekuju hitan odgovor RTS jer, kako su naveli, „stvari mogu da izmaknu kontroli“.

„Da li smo predali zahtev ili nismo ne znamo, mi ga jesmo uručili obezbeđenju, jer je subota pa pisarnica ne radi, a zahtev je koji smo podneli je u stvari pružena ruka nečemu što se zove javni medijski servis svih građana Srbije. Zgrada RTS se nalazi nepunih 150 metara od skupštine, a posle sedam dana štrajka glađu Boška Obradovića i pet dana štrajka Ivana Kostića niko iz RTS ne nalazi potrebu da o tome obavesti javnost Srbije“, kazao je Vesović.

alt="Dveri"

  „Mi smo bili i sinoć neposredno pre Dnevnika RTS, u želji da predamo zahtev, a rekli su nam da nema dežurnog urednika i da će on biti danas tu u pola deset, ali ga opet nema. Ja ću doći svaki dan, koliko god bude potrebno da bih predao zahtev u kojem se traži objektivnost“, kazao je on.

Obradović je prethodno najavio da će Marija Janjušević iz Dveri odneti zahteve uređivačkom kolegijumu RTS u kojem traže emisiju od 60 minuta.

„Ovo je dobar test da vidimo u kakvoj državi živimo, i dobra proba da vidimo da li postoji i najminimalnija sloboda medija“, rekao je Obradović.

On je upitao da li mogu dvojica poslanika koji štrajkuju glađu sedam dana da se čuju na javnom srevisu i dodao da ispred skupštine dolaze i strani mediji.

„Sve veći broj stranih medija dolazi i piše o ovom slučaju, ovo je jedina zemlja u Evropi koja pokušava na silu da održi izbore u pandemiji, i jedina u kojoj poslanici štrajkuju glađu da bi se izborili za slobodne izbore i medije i jednu emisiju od 60 minuta na RTS, uz razgovor o izbornom procesu“, istakao je on.

Obradović je rekao da je ovo bila „pružena ruka“.

„Evo već sedam dana ćute na naše zahteve, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti, ali nadamo se uz ogromnu podršku građana da će se neke svesti probuditi“, zaključio je.boško obradovićIzvor: N1

Ignorisanje ne može još dugo da traje jer se sve dešava pred očima i domaće i međunarodne javnosti, kazao je.

Obradović je rekao da je njemu i Kostiću bio dozvoljen lekarski pregled, i da je utvrđeno da nemaju nikakvh zdravstvenih problema.

„Pod budnim smo okom pažnje naših kolega, sada i zdravstvenih radnika“, dodao je.

„Zabrinjava što RTS 48 sati ignoriše zahtev“

Ono što zabrinjava, naveo je Obradović u obraćanju novinarima, što uređivački kolegijum RTS 48 sati ignoriše njihov zahtev koji je, kako je kazao, minimuim minimuma, što govori, kako je kazao, koliki je stepen zatvorenosti naših medija.

 Obradović je naveo da je obavešten o protestu podrške koji će biti održan sutra u 17 časova i da on i Kostić, ostaju pri tome da ne pozivaju nikoga da im se pridruži.

„Taj protest ima smisla samo onako uz strogo poštovanje fizičke distance od dva metra između građana bez ikakvog skandiranja, posebno Ivanu i meni. Ili bez ikakvog drugog skandiranja i vređanja bilo koga iz vlasti, uz jedan strogi protest ćutanjem – jer mislim da nam je ostalo samo ćutanje i da na taj način možemo da pošaljemo jednu mnogo moćniju sliku i domaćoj i stranoj javnosti“, naveo je Obradović.

Govoreći o situaciji s migrantima i o Vojsci Srbije koja treba da čuva građane Šida od njih, rekao je da tek sada građani Srbije shvataju koje su to opasnosti i da su i vlasti sada shvatile koliko je to bezbednosni rizik i da moraju da pokrenu Vojske.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu