ĐUKANOVIĆ: Braniću Crnu Goru svim sredstvima od velikosrpskog nacionalizma!

Obavezno pročitajte

(Beta) – Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je da će od velikosrpskog nacionalizma braniti Crnu Goru svim sredstvima, ali i da veruje da će to učiniti u institucijama.

“Velikosprski nacionalizam pokušava da pod novim motom “srpskog sveta” maligno utiče na Crnu Goru, ne odustajući od Velike Srbije kao projekta kojem je samo promenjeno ime”, rekao je Đukanović u intervju za Televiziju Crne Gore.

On je rekao da je Crna Gora za vrlo kratko vreme od zemlje pouzdane stabilnosti i ekonomskog prosperiteta i zemlje koja gaji multikutluralizam postala zemlja koja se opisuje kao potencijalno žarište na Zapadnom Balkanu.

- Advertisement -

“To moramo vezati za parlamentarne izbore na kojoj je došlo do promene vlasti. Ne mislim da je problem u promeni vlasti, bio sam svestan da se taj trenutak približava, kroz iglene uši smo prošli 2016, nema govora da je promena vlasti proizvela tu nestabilnost. To je proizvela politika nove koalicije i nove Vlade. Ta politika udarila na temeljne vrednosti savremene Crne Gore. Ta politika je ugrozila sam karakter Crne Gore kao građanske države. U mutliverskoj Crnoj Gori je jedna verska zajednica (SPC) određivala sastav Vlade”, naveo je Đukanović.

On je dodao da je ipak optimista da će Crna Gora sačuvati bezbednost.

“Ne želim da verujem da je Vlada ne vidi očigledno, a očigledno je da su politike nove Vlade proizvele nezadovoljstvo ljudi koji su izašli na ulice bez bilo čijeg poziva. Ne bi trebalo da niko potcenjuje organizacioni sposobnost DPS-a, kada bismo mi to uradili to bi bilo mnogo moćnije i organizovanije. Ovo što se dešavalo na ulicama je direktno posledica poteza Vlade i adresiranje da to ima veze sa nama nema utemeljenja u istini”, naveo je Đukanović.

Poslednjih dana građani su blokirali pojedine saobraćajnice zbog namere vlade da izmeni odluke koje se odnose na dobijanje državljanstva. Vlada je u međuvremenu privremeno odustala od usvajanja tih propisa. Premijer Zdravko Krivokapić je optužio Đukanovića i DPS da stoji iza tih protesta.

Đukanović je rekao da je snažan zagovornik institucionalnog delovanja. “Kada prepustimo da se politika vodi sa ulice pokazali smo nesposobnost. Ubeđen sam da imamo snage da se vratimo na staze uspešnog vođenja crnogorske politike” rekao je Đukanović i dodao da Vlada treba dobro da promisli pre nego donese neku odluku.

On je rekao da je odgovoran čovek i da ne želi Crnu Goru u haosu kojom će se upravljati van institucija.

SourceBeta

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu