ĐUKANOVIĆ: Ambasador Srbije dobio šta je zaslužio!

Obavezno pročitajte

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović opravdano proteran iz Crne Gore.

Đukanović je u pauzi sednice parlamenta, gde je prisustvovao predstavljanju programa vlade mandatara Zdravka Krivokapića, ocenio da su diplomatski odnosi Crne Gore i Srbije na nivou kao i sa ostalim državama.


O odluci odlazećeg MSP-a da protera ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića, zbog izjave o Podgoričkoj skupštini 1918., Đukanović je rekao:

„Smatram da je ambasador Srbije ispunio sve uslove za ovakav odnos Ministarstva spoljnih poslova prema njemu“, preneo je Tanjug pisanje crnogorskih medija.

Ekspoze Krivokapića kontradiktoran

Govoreći o formiranju nove Vlade Đukanović je rekao da je „dobro što je započet proces izbora nove vlade“, ali da je izlaganje mandatara Zdravka Krivokapića obilovalo kontradiktornostima.

„Mislim da o ovoj kao i o prethodnim vladama treba suditi na osnovu onoga šta će raditi, a ne najavama. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predrasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište“, kazao je Đukanović komentarišući ekspoze mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini.

Naveo je da je bilo „mnogo mudrije sačekati sa kritikama“.

„Bolje bi se izbegle kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje. Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici“, dodao je on.

Đukanović je ocenio i da ne može stajati ocena da su se dogodili prvi demokratski izbori.

„Sve dosadašnje izbore pratila je međunarodna zajednica. Neće biti da je Crna Gora sa deficitom demokratije ostvarila sve rezultate. Nije moguće govoriti o Crnoj Gori kao sprženoj ekonomiji. Teško se može odoleti utisku da je reč o ozbiljnim predrasudama“ naveo je Đukanović.
Na pitanje da li će ostati predsednik DPS nakon vanrednog kongresa, kratko je odgovorio „otom, potom“.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu