19.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

DRŽAVLJANIMA SRBIJE u Americi od Trampa po 1.200 dolara!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tramp i srpski državljani

Srpskim državljanima koji su u Sjedinjenim Američkim Državama dobili socijalni broj, predsednik Donald Tramp je na račun uplatio novčanu pomoć od 1.200 dolara zbog posledica pandemije koronavirusa.

Naime, V. J. koji je prethodne dve godine radio na Aljasci – čistio i prerađivao ribu, ostvario je ovu novčanu pomoć.

- Advertisement -

– Ko je išao na Aljasku 2018. i 2019. i predao poreske prijave, ima pravo da dobije novčanu pomoć. Ona je za državljane SAD, pošto svako ko tamo radi, ima socijalni broj na osnovu kojeg dobija ovu pomoć – rekao je za Direktno.rs V. J.

tramp,

Međutim, naglasio je da im je Agencija za povraćaj poraza rekla da ne budu iznenađeni ukoliko im budu tražili novac nazad.

– Jedna tura ljudi je otišla u nedelju direktnim letom iz Beograda za Dilingen. U jednom hotelu su u karantinu dve nedelje i sve im je plaćeno. Njima je odmah uplaćen novac na račun, a mi koji smo u Srbiji i koji smo zatvorili račun, pare dobijamo čekom. Čekam već mesec i po dana, jer je dug proces, pošto kad ček dođe ovde, banka ga šalje nazad za Ameriku da bi ga oni naplatili i tek onda ga mi dobijamo.

- Advertisement -

Tramp razmatra da bi građani još jednom trebalo da dobiju novčanu pomoć od 1.200 dolara, mada to još nije sigurno, dodaje sagovornik.

Na portalu serbiantimes.info piše da je Senat nedavno odobrio dva triliona dolara za novčanu pomoć. Reč je o individualnoj pomoći, a nju može da dobije svako ko ima socijalni broj i da su poreske prijave predali za 2018. i 2019. godinu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti