2.2 C
Belgrade
četvrtak, 20 januara, 2022

DRŽAVA POČELA DA ZASTRAŠUJE: Padaju prve kazne zbog blokada, moraju da plate 5000!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

B. S. iz Paraćina dobio je prekršajni nalog od strane policije jer je u subotu prisustvovao protestu u tom gradu, tokom kojeg je blokirana saobraćajnica. Naime, njemu je izrečena kazna u iznosu od 5.000 dinara zbog, kako se navodi u prekršajnom nalogu, „zadržavanja na putu“.

Reč je o protestu protiv Rio Tinta i zakona o referendumu i eksproprijaciji, a u subotu su blokirane ključne saobraćajnice širom Srbije. Ipak, pojedinim građanima, među kojima je i B. S., stigli su prekršajni nalozi, piše Nova.rs.

Tako je B. S. naloženo da plati kaznu u iznosu od 5.000 dinara jer se zadržavao na putu i tako onemogućio normalno odvijanje saobraćaja. Inače, proteklih dana masovno su stizali građanima prekršajni nalozi, a većina od njih nije čak ni legitimisana na protestima, pa se postavilo pitanje odakle policiji njihovi podaci.

- Advertisement -

Sa druge strane, nalozi se ekspresno dostavljaju učesnicima protesta.

Identični slučaj kao u Paraćinu, desio se i u Ljigu. Kako je na Tviteru objavio N. S. iz Ljiga, dobio je prekršajni nalog u kojoj se navodi da se 27. novembra u Karađorđevoj ulici „zadržavao na pešačkom prelazu“ čime je onemogućio nesmetano odvijanje saobraćaja u trajanju od sat vreme, od 14.00 do 15.00 časova. Kao dokaz koji bi trebalo da potvrdi ove informacije navodi se policijski službenik Filip Obradović i video zapis.

Učinjen je, kako se navodi, prekršaj iz člana 333, stav 1, tačka 51 za koji se izriče novčana kazna od 5.000 dinara.

- Advertisement -

Podsetimo, u subotu su se održali protesti širom Srbije. Najveći je bio u Beogradu, a više hiljada građana je izašlo na ulice u znak protesta zbog ekoloških problema koji guše Srbiju. Novi protesti zakazani su za subotu i to je treća nedelja zaredom.

Prekršajni nalozi građanima stižu danima, a samo zastrašivanje je krenulo nekoliko dana pre protesta. Tako su od građane upozoravali da ne idu na proteste, kako ne bi snosili posledice.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti