DRŽAVA POČELA DA ZASTRAŠUJE: Padaju prve kazne zbog blokada, moraju da plate 5000!

Obavezno pročitajte

B. S. iz Paraćina dobio je prekršajni nalog od strane policije jer je u subotu prisustvovao protestu u tom gradu, tokom kojeg je blokirana saobraćajnica. Naime, njemu je izrečena kazna u iznosu od 5.000 dinara zbog, kako se navodi u prekršajnom nalogu, „zadržavanja na putu“.

Reč je o protestu protiv Rio Tinta i zakona o referendumu i eksproprijaciji, a u subotu su blokirane ključne saobraćajnice širom Srbije. Ipak, pojedinim građanima, među kojima je i B. S., stigli su prekršajni nalozi, piše Nova.rs.

Tako je B. S. naloženo da plati kaznu u iznosu od 5.000 dinara jer se zadržavao na putu i tako onemogućio normalno odvijanje saobraćaja. Inače, proteklih dana masovno su stizali građanima prekršajni nalozi, a većina od njih nije čak ni legitimisana na protestima, pa se postavilo pitanje odakle policiji njihovi podaci.

Sa druge strane, nalozi se ekspresno dostavljaju učesnicima protesta.

Identični slučaj kao u Paraćinu, desio se i u Ljigu. Kako je na Tviteru objavio N. S. iz Ljiga, dobio je prekršajni nalog u kojoj se navodi da se 27. novembra u Karađorđevoj ulici „zadržavao na pešačkom prelazu“ čime je onemogućio nesmetano odvijanje saobraćaja u trajanju od sat vreme, od 14.00 do 15.00 časova. Kao dokaz koji bi trebalo da potvrdi ove informacije navodi se policijski službenik Filip Obradović i video zapis.

Učinjen je, kako se navodi, prekršaj iz člana 333, stav 1, tačka 51 za koji se izriče novčana kazna od 5.000 dinara.

Podsetimo, u subotu su se održali protesti širom Srbije. Najveći je bio u Beogradu, a više hiljada građana je izašlo na ulice u znak protesta zbog ekoloških problema koji guše Srbiju. Novi protesti zakazani su za subotu i to je treća nedelja zaredom.

Prekršajni nalozi građanima stižu danima, a samo zastrašivanje je krenulo nekoliko dana pre protesta. Tako su od građane upozoravali da ne idu na proteste, kako ne bi snosili posledice.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu